Gelincik Çiçeği ve Gelincik Çiçeğinin Faydaları

Gelincik Çiçeği Hangi Hastalıklara İyi Gelir?: Ana vatanı sıcak ülkeler olan gelincik çiçeği başka ülkelerde de yetişir.

Ancak en şifalı olanı güneşi fazla gören türüdür. Yaprağı şifa içeren bu çiçek türünün dallarında diken bulunur. Meyvesi biberi andırmaktadır.

Gelincik Çiçeği çeşitli tümörlere ve kelliğe çare olan bu çiçek türü kanamaları da durduran bir özelliğe sahiptir.

Gelincik Çiçeği bağırsaklardaki hastalıklardan ötürü oluşan kanamaların durmasına, bağırsaklardaki tümörlere karşı faydalı olur. Gözde enfeksiyon ya da darbelerden kaynaklanan kızarıklıklara da deva olan gelincik çiçeği gözü kısa sürede eski haline getirir.

Bağırsaktaki yaralar da bu şifalı bitki ile geçer. İshalin yarattığı kanama ve yaralarda da etkin rol oynar. Bu tip rahatsızlıklarda su ile halita edilmesi gerekir.

Tek başına zaten kendisi hayat kaynağı olan su birçok şifalı bitkiyle karışım halinde kullanılarak da şifa verir.

Usaresi ağız içinde çalkalanırsa boğazdaki her nevi ağrıya çare olur. Cüzzam gibi hastalıklarda, içteki kötü yaralarda, mesaneden enfeksiyon sonucu oluşmuş iltihaplanmalarda, mide bozukluklarında yapıcı ve iyileştirici rol oynar.

Gelincik çiçeği faydaları
Kuduz olan köpeklerin insanları ısırması sonucu ısırdığı bölgeye sirke halitası yapılarak pansuman yapılırsa iyi gelecektir. Ayrıca gelincik çiçeğinin yaprağını dalaktaki rahatsızlıklar için de kullanabilirsiniz.

Gelincik çiçeği faydaları
Yine çiçeğin suyunu gözleri yıkamakta kullanırsanız gözün parlaklığını arttıracaktır.

Gelincik çiçeği faydaları
Fitil haline getirip kadınların rahmine yerleştirilirse çeşitli akıntıları gidermekte işe yarar. Sarılık hastalığının geçmesine de yardımcı olur ve içteki kanamalardan ötürü kan kusmanın da önüne geçer.

Gelincik çiçeği faydaları

Öksürüğü engelleyen bir yapısı vardır. Kadın tuzluğu ile yapılan gelincik çiçeği halitası baş kısmına sürülürse saçın yeniden diri bir şekilde çıkmasını sağlar.

Gelincik çiçeği faydaları
Önerilen miktarların üzerine çıkılmaması gerekir. Zira bazı şifalı bitkilerin içeriğinde bulunan ve tek başına kullanıldığında tehlike yaratabilecek zehrin önüne ancak ve ancak kararında tüketmek ile geçilebilir.