Gelincik ve Gelincik Bitkisinin Faydaları

Gelincik Bitkisi Hangi Hastalıklara İyi Gelir? Yaprak ve çiçek kısmı şifa olarak kullanılan gelincik bitkisi kıraç topraklarda ve kireç içeren arazilerde kendiliğinden yetişir.

Mevsimi biterken döktüğü tohumlar ertesi yıl yeniden çıkmasına neden olur.

En fazla 50 santim olan uzunluğuyla tüy yapraklı olan gelincik bitkisinin çiçek kısmı yazın toplanır ve güneş görmeyen bir yerde kurutulur.

Fırınlar da kurutma için kullanılabilmektedir. Ayrıca yaprakları kullanılarak şurup haline de getirilebilmekte ve çok da şifa vermektedir.

Gelincik Bitkisinin Faydaları ve Gelincik Bitkisinin İyi Geldiği Hastalıklar

Karın ağrılarının geçmesi ve balgamın sökülmesi için gelincik çiçeği ile sütün birlikte tüketilmesi gerekir. Gerçekten de hızlı bir şekilde karın ağrılarını geçirir ve balgamı içe doğru söker. Balgamdan kaynaklanan öksürüklerin de önüne geçmiş olur.

10 gram kadar gelincik çiçeği suda haşlanırsa kan tüküren veya kusan hastalara çok iyi gelmektedir. Gelincik bitkisinin yaprağı havanda ezilir ve elde edilen suyu alın bölgesine konulduğunda kanayan burunları durdurmaktadır.

Gelincik zeytinyağı halitası vücutta yanan yerlere sürülürse ağrısını dindirir ve o bölgenin kızarmasına engel olur.

Yapılan şurubundan içilirse, soğuk algınlığındaki kırgınlığı giderir, biraz daha güç verir. Öksürüğün kesilmesine, göğüste oluşan nezlenin geçmesine, soluk almadaki zorluğun üstesinden gelinmesine yardımcı olur.

Gelincik Bitkisinin Faydaları
Boğmaca ve bronşit gibi hastalıklarda da kullanılan gelincik şifa verir.

Sirke ve gelincik çiçeği suyu baş kısmına masaj ile yedirilirse baş ağrısına çözüm olur. Ağarmış saç ve sakalın siyahlaşması için çiçeğini kaynatıp buralara sürmek gerekir.

Gelincik Bitkisinin Faydaları
Gelinciğin yapraklarını dövüp balla halita eder ve içerseniz mesanedeki ve böbreklerdeki taşarlı düşürecektir. Öz suyu gözün daha da parlak olmasını sağlarken lapa şeklinde yaralara da sürülerek deva bulunabilir.

Gelincik Bitkisinin Faydaları
Yalnız bu şifalı bitkinin çiçeğinden bir defada en çok tüketilmesi gereken miktar 10 gramı geçmemelidir.