Mide Fıtığına Ne İyi Gelir
Sizlere mide fıtığı nedir, mide fıtığına ne iyi gelir sorularının cevabını vereceğiz.
Öncelikle mide fıtığı nedir sorusunu yanıtlayarak, yazımıza başlayalım.
Mide Fıtığı Nedir
Genellikle 50 yaş üzeri kişilerde görülen ve ilerlemesi halinde reflüye sebep olabilecek, ciddi bir sağlık sorunudur. Mide fıtığı, hayati risk taşıyan bir hastalık olmasa da, dikkate alınmayacak kadar hafif bir sorun değildir.
Mide fıtığı sorunu yaşayanlarda, genellikle şu belirtiler görülür.
- Ekşime hissi
- Yanma hissi
Mideden yukarıya doğru çıkan ekşime ve yanma hissi; mide fıtığının belirtisi olsa da, çoğu zaman bu belirtiler reflü ile karıştırılmaktadır.
Mide fıtığının tam olarak teşhisi için, endoskopi tercih edilmektedir.
Mide fıtığını tanımladıktan sonra; mide fıtığına ne iyi gelir sorusunun cevabını netleştirelim.
Mide Fıtığı İçin Ne Yapılmalı
- Taze sıkılmış havuç suyu her gün içilirse, mide fıtığına iyi gelmektedir.
- Sürekli ağızlarına acı su gelen mide fıtığı hastaları, bu sıkıntıdan kurtulmaları için; sabahları kahvaltıdan sonra, 1 çay kaşığı çörek otunu, 1 çay kaşığı bal ile karıştırıp yutarlarsa, ağza acı su gelme derdinden kurtulacaklardır.
- Mide fıtığına yararlı olan bir başka kür ise; haşlanmış lahana suyu ile yapılan karışımlar. Lahana suyunu bal ile tatlandırarak içebileceğiniz gibi, meyve sularına da karıştırarak içebilirsiniz.(Burada bahsettiğimiz lahana, beyaz lahanadır.)
- Midenin fazla asidini almak için, arı sütü ve polen tüketebilirsiniz. Polene karşı alerjiniz yoksa arısütü ve poleni eşit oranda karıştırarak, 1 yemek kaşığı tüketebilirsiniz.
- Mide fıtığı olanların uzak durması gereken besinlerin başında; domates, limon, portakal, greyfurt gelmektedir. Bu besinlerin asit oranı fazla olduğu için, mide fıtığını tetikleyebilir.
- Mide fıtığını minimuma indirmek için; her sabah aç karnına, 1 tatlı kaşığı kuşburnu marmeladı yenilebilir.
- Her gün bir bardan sarı patates suyu içmek, mide için oldukça faydalıdır.
Sizlere; mide fıtığı nedir, mide fıtığına ne iyi gelir sorularının yanıtını vermiş olsak da, kendi kendinize teşhis koyup, tedavi etme yoluna gitmeyin. Doktor hastalığınız teşhisini koyduktan sonra, doktorunuzla birlikte, size verdiğimiz yardımcı tedavi yollarını belirleyebilirsiniz. Daha sağlıklı günlere ulaşmanız dileğiyle.