Hamilelikte Kuru Üzüm Yemek ve Kuru Üzümün Faydaları

Anne adayları hamilelikte yedikleri, içtikleri besinlere ekstra özen göstermelidirler. Çünkü aldıkları gıdalar yalnızca kendilerini değil bebeklerini de etkilemektedir.

Hamilelikte yenilen kuru üzümün hem bebeğe hem de anne adayına çok fazla yararı vardır.

İster kuru olarak tüketin, isterseniz suyunu için ya da komposto olarak tüketin. Her şekilde faydalarına ulaşabilirsiniz.

Hamilelikte demir eksikliği her kadının yaşayabileceği genel sorunların başında gelmektedir.

Vücudunuz açısından eksik kalan bu demiri doktorunuzun önereceği hap ya da vitamin destekleri ile karşılayabileceğiniz gibi doğal yöntemler ile de sağlayabilirsiniz.

Bu doğal yöntemlerin en başında ise kuru üzüm geliyor. Çünkü üzüm demir ve B vitamini deposudur.

Gebeliğiniz süresince kuru üzüm tüketerek kansızlığın yol açtığı, halsizlik, iştahsızlık, yorgunluk ve depresyon gibi pek çok sorunun üstesinden gelebilirsiniz.

Hamilelikte Kuru Üzüm
İkinci olarak hamilelik sorunları arasında kabızlık ve bağırsak sorunları sayılabilir. Bu problemlerden kurtulmak için de size önerimiz kuru üzüm olacaktır.

Çünkü üzüm lifli yapısı sayesinde bağırsaklarınızı çalıştırarak kabızlığı önler. İştah eksikliği de hamile kadınların ilk üç ya ve son üç ayda sık sık karşılaştıkları problemlerdendir.

Hamilelikte Kuru Üzüm Ne Kadar Yenmeli
İlk üç ayda iştahsızlığın nedeni sık sık yaşanılan mide bulantıları iken son üç ayda ise büyüyen rahimdir. Bu sebeple bu iştahsızlıktan kurtulmak için mutlaka her gün üzüm tüketmelisiniz.

Lifli yapısı ve magnezyum içeriği ile sizin bu dertlerinizi sona erdirecektir. Hamilelik sırasından yorgunluk, halsizlik hissi sık sık anne adayını rahatsız eder.

Hamilelikte Kuru Üzüm Faydası
Bu problemlerin üstesinden gelmek için de üzüm birebirdir. Aynı zamanda diş sağlığını korumak ve kalsiyum ile magnezyum desteği sağlamak için de üzüm tüketmelisiniz.

Gebelikte bağırsak hareketleri yavaşladığığından kabızlık çok fazla görülen bir sorundur. Hamilelikte kabızlığı önlemek için lifli gıdalar ve bol sıvı tüketilmelidir. Lif ve posa, siyah ekmek, portakal, elma, kepekli ekmek, kuruyemiş, ahududu, kepekli makarna, bezelye, kuru kayısı, esmer pirinç, kuru üzüm, pırasa ile kepekli olarak hazırlanmış unlu gıdalarda bol miktarda vardır.