Yumurta ve Yumurtanın Faydaları Nelerdir
Yumurta yiyerek kendinizi daha uzun süre tok hissedebilirsiniz..
Yapılan bir başka çalışmada; güne bir yumurta yiyerek başlayanların ertesi günkü öğle yemeğine kadar aldıkları kalorinin, yumurta yiyerek güne başlamayanların aldıkları kaloriye göre daha az olduğu ortaya konmuş.
Yumurta, kahvaltıda her gün 1 adet haşlanmış yumurta tüketerek sabah konsantrasyonunuzu artırın. Bir adet yumurtada 6 gr protein bulunduğundan tam bir protein kaynağıdır. Bu ham 6 gr proteinin tamamını vücut kullanır. Ayrıca A,D,E, B2, folat, B12 vitaminleri ve demir, fosfor, kalsiyum gibi minerallerden zengindir. Yüksek besin değeri sayesinde vücut için adeta mucize bir gıdadır.
Vücut geliştirme diyetlerinde, çocuklarda, hamilelerde, emziren annelerin beslenmesinde özellikle yumurtaya yer verilir. Ayrıca zayıflama diyetlerinin de vazgeçilmez bir parçası olan yumurta, uzun süre tokluk sağlayarak gün içindeki açlık krizlerinizi engeller. Dolayısıyla yağ yakımında olumlu etkiye sahiptir.
Aslında her yaştan insanın belli miktarlarda yumurta tüketmesi birçok açıdan yararlıdır. Kurubaklagiller, nohut, fasulye, mercimek, barbunya kurubaklagillerin başlıcalarıdır. Kalsiyum, demir, çinko, magnezyum ve fosfor mineralleri açısından oldukça zenginlerdir.
Yüksek karbonhidrat değerleri sayesinde vücut enerjisini yükselten kış besinleri arasında kurubaklagil çeşitleri mutlaka yer almalıdır. Aynı zamanda yüksek oranda protein içeriği bakımından et ürünlerine ve yumurtaya yakındır. Yapılarında bulundurdukları posa ile özellikle kalın barsak florasını korurlar ve yararlı bakterilerin artmasına yardımcı olarak kabızlıkta kullanılırlar.
Kolesterol içermediğinden az yağlı diyetlerde tercih ettiğimiz bir besindir. Kötü kolesterol seviyesini düşürür ve içeriğindeki mineraller sayesinde kemikler için de oldukça faydalıdır. Haftada 2-3 kere özellikle akşam yemeklerinde mutlaka kurubaklagillere yer verilmelidir.