Çileğin Faydaları, Çilek Hangi Hastalıklara İyi Gelir
Reçelini veya tazesini tüketmekten zevk aldığımız çilek meyvesi bildiğimiz yemişi dışında yaprakları ile de şifa vermektedir. Muhtevasında potasyumdan kalsiyuma, sodyumdan demire, fosfordan şekere, meyve asidinden proteine ve A,B,C vitaminlerine kadar çok şey barındıran çilek çok derde deva olmaktadır.
Düzenli yenilen çilek gözün hassaslığını gidermektedir. İdrar yollarının tıkanık olmasına yol açan sebepleri ortadan kaldırır. Ciğerlerdeki çeşitli sebeplerden kaynaklanan şişkinlikleri giderir. Dişerlin daha güçlü olmasını sağlar.
Mevsimsel geçişlerin en önemli sonuçlarından biri olan nezleye karşı da iyi bir direnç sağlar. Özellikle büyüyen çocuklar ve ergenlik dönemi yaşındaki gençlere çok ama çok faydası olmaktadır. İçeriğindeki yukarıda sayılan şeyler zaten hemen her yaştaki insanın ihtiyaç duyduğu şeylerdir.
Haftalık tüketilen yaklaşık iki kilo çilek nikriz rahatsızlığının tedavisinde çok yol kat ettirir. Anemi hastalığına yakalanmamak için de bolca çilek tüketmenin faydasını görürsünüz.
Bağırsak rahatsızlıklarının da ilacı olan çilek, sarılık türlerinin tedavisinde de vücudun bağışıklık sistemini güçlendirmektedir.
Üriner sistemlere de faydası dokunan çilek idrarın sökülmesinde, mesanedeki ve böbrekteki taşarlın düşmesinde çok yardımcı olan bir meyvedir.
Çilek şurubundan düzenli içildiğinde yüksek vücut ateşini düşürür, cildin daha taze ve güzel görünmesini sağlar.
İnsanların sık sık başlarına gelen tansiyonlarının yükselmesi şikayetinde de indirici ve dengeleyici bir rol üstlenir.
Bağırsaklarda biriken kurtların dökülmesinde de çok iş yapar.
Bunların yanı sıra eklem iltihaplarına, damarlardaki sertliklere ve romatizmal belirtilere de ayrı bir devadır.
Reçelini de, kompostosunu da şurubunu da taze meyvesini de tüketebilirsiniz. Hepsinin faydası dokunur. Kaslardaki ve kalpteki romatizmanın da ilacı olmaktadır.
Taze çilekler yetiştiğinde bari o mevsim boyunca yemeklerden önce 90-110 gram arasında düzenli tüketmek vücuda fayda sağlar.
Bir cevap yazın