Radar icatı Radar icadı Radar Nedir İskoçyalı mucit Robert Watson-Watt günümüz radar sisteminin mucidi olarak tarihe geçmiştir. Watson-Watt radarı bulmadan …
Devamı »Yararlı Bilgiler: Merak ettiğiniz Bilgiler, Konular
Hesap Makinası icatı Hesap Makinası icadı
Hesap Makinası icatı Hesap Makinası icadı İskoçyalı John Napier çarpma - bölme ve toplama - çıkarma arasında bağlantılar kurdu. Kurduğu bu bağlantılar mekanik …
Devamı »Yapışmayan Tava Kim Buldu Yapışmayan Tava icadı
Yapışmayan Tava Kim Buldu Yapışmayan Tava icadı Yapışmayan tavaları günlük hayatımızda oldukça sık kullanırız. Yapışmayı engelleyen teflon kaplama 1938 yılında …
Devamı »Bulaşık Makinası icadı Bulaşık Makinası icatı
Bulaşık Makinası icadı Bulaşık Makinası icatı 19. Yüzyılda ABD'li kadınların canını bulaşık yıkamak çok sıkmaya başlamıştı. Bulaşık yıkamanınkendi görevleri …
Devamı »Ekmek Kızartma Makinası icadı Ekmek Kızartma Makinası icatı
Ekmek Kızartma Makinası icadı Ekmek Kızartma Makinası icatı İlk elektrikli ekmek kızartma makinası 1909 yılında General Electric tarafından üretildi. Bu …
Devamı »Elektrikli Süpürge Makinası icadı Elektrikli Süpürge Makinası icatı
Elektrikli Süpürge Makinası icadı Elektrikli Süpürge Makinası icatı 19. yüzyıla kadar halı gibi eşyalar sopayla dövülüp yıkanarak temizleniyordu. Bu şekilde …
Devamı »Ütü icatı Ütü icadı Ütü Kim Buldu
Ütü icatı Ütü icadı Ütü Kim Buldu İnsanlar giysilerindeki kırışıklıkları giderebilmek için uzun uğraşlar vermişlerdir. Bu uğraşılar sonunda değişik yöntemler …
Devamı »Mürekkep Kim Buldu Mürekep Kim Buldu Mürekkep Nedir
Mürekkep Kim Buldu Mürekep Kim Buldu Mürekkep Nedir Milattan önce 2500'lü yıllarda Çin mürekkebi bulunmuştu, aynı zamanda Mısırlılarında mürekkep kullanması …
Devamı »Fatih Ve Bilim Nedir
Fatih Ve Bilim Nedir Osmanlı Devleti,Fatih ile birlikte gerçekten büyük bir imparatorluk kimliğine kavuşmuştur. Fatih Sultan Mehmet de bir imparatorluk …
Devamı »Algler Nedir
Algler Nedir Algler Tanımı Algler Tarihi Algler, gerek yapısal olarak gerekse de dış görünüşleri bakımından oldukça farklı görünümdedirler. Yapısal olarak …
Devamı »Lizozom Nedir Lizozom Tanımı Lizozom Anlamı
Lizozom Nedir Lizozom Tanımı Lizozom Anlamı Lizozomlar yaklaşık olarak 0,5 mikron çapında lipoprtein yapıda bir zarla çevrilidir. İçersinde genellikle …
Devamı »Lenf Sistemi Nedir Lenf Sistemi Tanımı
Lenf Sistemi Nedir Lenf Sistemi Tanımı Lenfatik sistem veya lenf sistemi lenf sıvısı, lenf damarları ve lenf düğümlerinden oluşan bir organ sistemidir. İkinci …
Devamı »Sara Nedi (Epilepsi)
Sara Nedi (Epilepsi) Epileptik nöbet (Sara), beyindeki hücrelerin kontrol edilemeyen, ani, aşırı ve anormal deşarjlarına bağlı olarak ortaya çıkan bir …
Devamı »Hormon sistemi Nedir Hormon sistemi Tanımı
Hormon sistemi Nedir Hormon sistemi Tanımı İnsan vücudunda sayısız hormon görev almaktadır. Bu hormonların bazılarının kimyasal özellikleri açığa kavuşturulmuş …
Devamı »Toros Dağları
Toros Dağları Toros Dağları, Zikir anmak, Allah'ı hatırlamak, her sözünde ve her işinde O'nun emirlerine uymak, yasakladıklarından sakınmak. (Bkz. Tasavvuf) …
Devamı »Tortul kayaçları
Tortul kayaçları Üç ana kayaç türünden (tortul kayaçlar, magmatik kayaçlar, metomorfik kayaçlar ya da Başkalaşım kayaçları) biri olan tortul kayaçlar Dünya'nın …
Devamı »Lizozomlar Nedir
Lizozomlar Nedir Mitokondriterin büyüklüğünde (0.5 mikron çapında) sayıca onlardan az ve daha düşük yoğunlukta; lipoprotein yapısında tek tabakalı bir zarla …
Devamı »Dna Yapısı
Dna Yapısı Dna Yapisi DNA'nın monomerik bileşenleri A, T, C, G bazlarını içeren dört tane deoksiribonükleotiddir. Bu 4 ana bazın dışında bazı DNA'larda …
Devamı »Bitkilerin Genel Özellikleri
Bitkilerin Genel Özellikleri 1) Bitkileri ıhlamur gibi kaynatıp balla tatlandırarak içiniz. Fokur fokur uzun süre kaynatmayınız. Sıcak suda akşamdan sabaha …
Devamı »Hidrobotanik Nedir
Hidrobotanik Nedir Dünyamızın üzerindeki dengeye dayalı düzen içinde canlı veya cansız her varlığın kendine has bir rolü ve her rolün de bir önemi vardır. Bir …
Devamı »Proteinler
Proteinler Proteinler Tüm canlıların yapısında, sudan sonra en çok bulunan temel yapı maddeleri proteinlerdir.Bu nedenle canlıların kuru ağırlıklarının …
Devamı »Böceklerin Yumurta Bakımı
Böceklerin Yumurta Bakımı Böceklerin Yumurta Bakımı Su üstünde yaşayan bazı böceklerin işi oldukça zordur Yumurtalarını suyun üstüne bırakırlarsa yumurtalar …
Devamı »Bitkisel Dokular
Bitkisel Dokular Tanımı Sürgen Doku ve Özellikleri 1-Sürekli bölünen hücrelerden oluşur 2-Hücreleri ince çeperli bol sitoplazmalı küçük iri çekirdekli , koful …
Devamı »Yararlı Bakteriler
Yararlı Bakteriler Bakteri ismini çoğumuzun aklına duyulduğunda mikroplar, hastalıklar ve uzak durulması gerekilen küçük yaratıklar gelmektedir. Ancak bunun …
Devamı »Kafatası Nedir
Kafatası Nedir Kafatası Tanımı Kafatası beyni çevreleyen ve son derece güçlü bir koruma sağlayan kemikten bir zırhtır. 8 ayrı kemiğin birleşmesiyle oluşmuştur. …
Devamı »Yetenek Genleri Nedir
Yetenek Genleri Nedir Genler üzerinde yapılan son araştırmalar, insanlarda yetenek genlerinin, erkeklerin annelerinden aldıkları X-kromozomunda bulunduğunu …
Devamı »1071 1453 arası önemli savaşlar olaylar
1071 1453 tarihleri arasında geçen önemli savaşlar ve olaylar1071 1453 arasında geçen önemli savaşlar ve olaylar nedir açıklayınız 1071 16 Nisan- Güney …
Devamı »Türev, Işık Hızı Ve İntegral
Geçen binlerce yıllık dönem içerisinde insanların sahip olduğu en büyük bilgi birikimlerinden birisi de, akşam vakitlerinde gözlemlerini yaptığı yıldızlar …
Devamı »Enerjinin Dönüşümü
Hareket halinde bulunan bir otomobilin, hareket etmek için benzine ya da benzer bir yakıta ihtiyaç duyduğunu hepimiz biliriz. Bu yakıt ya benzindir, ya …
Devamı »Işımalar Ve İnsan Biyolojisi
Büyük bilginler içerisinde telakki ettiğim madam Curie ve eşi yapmış oldukları çalışmalar neticesinde Radyum elementinin değişik enerji düzlemlerinde ışımalar …
Devamı »