Kömür Oluşumu Kömür bataklıklarda uygun nem ve sıcaklığın oluşması ortamın asit miktarının artması gerekli organik maddelerin ortamda bulunmasıyla bozunmuş …
Devamı »Yararlı Bilgiler: Merak ettiğiniz Bilgiler, Konular
Kilin Faydaları
Kilin Faydaları En değerli tabii kaynaklar arasında yer alan topraklara, bitkiler için gerekli su ve besinleri kum, toz ve kil vasıtasıyla tutma vazifesi …
Devamı »Nano Teknoloji Lotus/Niliüfer Etkisi
NANO, NANO TEKNOLOJİ VE NİLİÜFER YAPRAĞI/LOTUS BİTKİSİ Bilindiği gibi Lotus bitkisinin yaprağına düşen yağmur damlaları, yaprağın üzerinden kayarak yere …
Devamı »Ekmek
Ekmek Nedir Tahıl unundan yapılmış hamurun fırında, sacda veya tandırda pişirilmesiyle yapılan yiyeceğe ekmek denir. Ekmek, çeşitli tahıl unundan yapılmış …
Devamı »Tahıl
Tahıl Nedir? Buğday, arpa, mısır, yulaf, çavdar, pirinç vb. hasat edilen ürünler ile tohumlarının genel adı, hububat. Tahıl, genellikle buğdaygillerden hasat …
Devamı »ASANSÖR
Asansör Nedir İnsanları, yükleri bir yapının bir katından ötekine veya yüksek yerlere çıkarıp indiren, elektrikle işleyen araca Asansör denir Asansör yükleri …
Devamı »Hamur
Hamur Nedir? Unun su veya başka sıvılarla yoğrulmuş durumuna Hamur Denir. Yiyeceklerimiz arasında geniş bir yeri olan hamur işlerini esas maddesi nişasta ve …
Devamı »Su
Su Nedir? Oksijen ve Hidrojenden oluşan, sıvı durumunda bulunan, kokusuz, renksiz, ve tatsız maddeye Su Denir. Günlük hayatta hem biz insanların, hem de …
Devamı »Tandır
Tandır Nedir? Yere çukur kazılarak yapılan özel bir fırına tandır denir. Eskiden kış soğuk geçen yerlerde alçak dört köşe bir masanın altına bir mangal konur …
Devamı »Oksijen
Oksijen Nedir? Atom numarası 8, atom ağırlığı 16 olan, hidrojenle birleşerek suyu oluşturan, rengi, kokusu ve tadı olmayan, havada beşte bir oranında bulunan …
Devamı »Atom
Atom Nedir?Birkaç türü birleştiğinde çeşitli molekülleri, bir tek türü ise bir kimyasal öğeyi oluşturan parçacık. Atom, elementlerin özelliklerini taşıyan en …
Devamı »Elektron
Elektron Nedir? Bütün atomlarda bulunan negatif yüke sahip temel parçacık, pozitron karşıtı. Elektron veya eksicik, en küçük eksi (-) yüküne sahip temel …
Devamı »Proton
Proton Nedir Atom çekirdeğinde her biri (+1) pozitif elektrik yükü taşıyan taneciğe Proton denir. Proton, atom çekirdeğinde bulunan artı yüklü atom altı …
Devamı »Katot
Katot Nedir? Negatif yüklü elektrottur. İndirgenmenin gerçekleştiği elektrot da denilebilir. Anot'un antisi olarak tanımlanabilecek, pozitifliği ve negatifliği …
Devamı »Polietilen
Polietilen Nedir? Etilenin çeşitli yöntemlerle polimerleştirilmesinden elde edilen, dayanıklı, parlak, birçok kimyasal madde etkisiyle bozulmayan saydam katıya …
Devamı »Polimer
Polimer Nedir? Tekrarlanan yapısal kümelerin oluşturduğu yüksek molekül ağırlıklı (birleşikler). Polimer küçük basit moleküllerin devamlı olarak birbirini …
Devamı »Abluka
Abluka Nedir Bir yerin dışarı ile olan her türlü ilişiğini zor kullanarak yapılan kesme işine Abluka denir. Abluka, Savaş halinde olan devletlerden birinin, …
Devamı »Akvaryum
Akvaryum Nedir? Çoğunlukla cam ya da yüksek dirençli plastik gibi saydam malzemelerden yapılan, genellikle balık olmak üzere, bazen de omurgasızlar ve ayrıca …
Devamı »Cam
Cam Nedir? Soda veya potas katılmış silisli kumun ateşte eritilmesiyle yapılan sert, saydam ve çabuk kırılır cisim. Cam, çoğunlukla saydam veya yarısaydam …
Devamı »Canlı
Canlı Nedir ? Herhangi bir canlının tek bir hücresini düşünecek olursak, canlı olmanın bütün gereklerini aslında bu tek bir birimsel yapı üzerinde görebiliriz. …
Devamı »Ekoloji
Ekoloji Nedir? Canlıların hem kendi aralarındaki, hem de çevreleriyle olan ilişkilerini tek tek veya birlikte inceleyen bilim dalıdır. Eko, çevre ; logi, bilim …
Devamı »Ototrof
Ototrof Nedir? İnorganik bileşikleri kullanarak organik bileşikler dediğimiz karmaşık ve uzun molekül zincirlerini üretebilen canlılara ototrof adı verilir. …
Devamı »Bitki
Bitki Nedir? Bulunduğu yere kökleriyle tutunup gelişen , döl veren ve hayatını tamamladıktan sonra kuruyarak varlığı sona eren , yosun , ot , ağaç vb. …
Devamı »çığ
çığ Nedir? Dağın bir noktasından kopup yuvarlanan ve yuvarlandıkça büyüyen kar kümesine çığ denir. dağlık , engebeli ve eğimli rüzgar altı yamaçlarda …
Devamı »Gitar
Gitar Nedir? Genellikle ahşap gövdeli, perdeli, altı teli olan, telleri parmakla çekilerek veya pena ile vurularak çalınan telli çalgıya Gitar denir. Gitar, …
Devamı »Kar
Kar Nedir? Havada beyaz ve hafif billurlar biçiminde donarak yağan su buharına kar denir. Kar donmuş su buharı parçacıklarından oluşur. Bunlar havadan buz …
Devamı »Hava
Hava Nedir? Hava yuvarını oluşturan, bütün canlıların solunumuna yarayan, renksiz, kokusuz, akışkan gaz karışımına hava denir. Hava, insan ve canlıların …
Devamı »Litre
Litre Nedir? Sıvıları ölçmede kullanılan, bir desimetreküp hacminde ölçü birimine Litre Denir. Sembolü: L Litre bir hacim ölçüsü birimidir. Tüm sıvı maddelerin …
Devamı »Fermantasyon
Fermantasyon Nedir? Fermantasyon canlı bir organizma tarafından görece karmaşık kimyasalların daha basit kimyasallara parçalanması olayıdır. Örneğin şekerlerin …
Devamı »Sel
Sel Nedir? Bir bölgede toprağı belirli bir süre için tamamen veya kısmen su altında bırakan; ani, büyük ve düzensiz su akıntılarına Sel denir.Bir akarsu veya …
Devamı »