Suyun Canlılar İçin Önemi Hava, su, ısı ışık ve besin maddeleri canlıların yaşaması için gerekli temel unsurlardır. Bu unsurların başında oksijen ve su …
Devamı »Yararlı Bilgiler: Merak ettiğiniz Bilgiler, Konular
Metan Nedir
Metan Nedir (CH4)' Hidrokarbonların alkanlar grubundan' doğada bol olarak bulunan renksiz' kokusuz gaz. Alkanların en basit üyesi olan metan doğal gazın …
Devamı »Hiv Virüsü Nedir
Hiv Virüsü Nedir AIDS bulaşıcı bir virüs hastalığıdır. Mikrobu HIV (hiv) adı verilen virüstür. HIV girdiği vucudun mikroplara karşı koyma yeteneğini sağlayan …
Devamı »Davranış Biyolojisi
Davranış Biyolojisi 1)Yurt seçimi (Teritoryum Tesisi) Bireyler beraberliklerini sürdürüp belirli bir kuluçka alanının emniyetini sağlayabilmek için bir alana, …
Devamı »Radyasyon Nedir
Radyasyon Nedir Günlük hayatımızın hemen her alanında, gerek doğal yollardan, gerekse teknolojik gelişmelerin getirdiği kolaylıkların, belki de bir bedeli …
Devamı »Bakteriler Bakteri Nedir Bakterinin Anlamaı Bakterinin Tanımı Bakteri Çeşitleri
Genel Özellikleri Monera alemini oluşturan prokaryot canlıların en yaygın ve en çok bilinen grubu bakterilerdir. O kadar yaygındır ki bugün dünyamızda …
Devamı »Moment ve Denge
Moment ve Denge İki noktası ya da en az bir noktası sabit olan cisimlere bir kuvvet uygulandığında cisim sabit bir nokta veya eksen etrafında dönme hareketi …
Devamı »Besin Zinciri Nedir Besin Zincirinin Anlamı Besin Zincirinin Tanımı
Yeryüzünde yaşayan tün canlılar bir besin zincirinin içerisindedirler.Bu zin-cirin, en büyük enerji kaynağı Güneş’tir.Yeşil bitkiler bu enerjiyi bütün canlılar …
Devamı »Termometreler Termo Metre Nedir
Termometreler Termo Metre Nedir Termometreler ince cam borudan yapılır. Borunun alt ucu şişkincedir, buraya alkol ya da civa doldurulur. Üzerinde derece …
Devamı »Ses Bilgisi Ses Bilgisi Nedir
Ses Bilgisi Ses Bilgisi Nedir Lastik bir şerit iki ucundan sabitlenip titreştirilirse metal levhanın bir ucu mengene ile sıkıştırılıp diğer ucu çekilip …
Devamı »Paralel Evrenler
Paralel Evrenler Paralel Evrenler Görülebilir evrenin ötesinde bu evrene paralel başka evrenler de varmı dır? Mistikler ve filozoflar böyle olduğunu öne …
Devamı »Beyin Nedir Beyini Anlamı Beyinin Özellikleri Beynin Tanımı Beyinin Yapısı Beyinin Özellikleri
Merkezi sinir sisteminin en önemli kısmı olan beyin, kafa¬tası kemikleri içinde, ağırlığı ortalama olarak erkeklerde 1200-1350 gr, kadınlarda ise 1000-1250 gr …
Devamı »Hücrenin Yapısı Hücrenin Özellikleri Hücre Çeşitleri Hücrenin Tanımı Hücrenin Anlamı
Hücre canlıların yapısını oluşturan en küçük canlı birimidir. ilk defa 1665 yılında İngiliz bilim adamı Robert Hook, mantar dokusunda gözleyerek, boşluk …
Devamı »Bitkiler ve Yapısı Bitkinin Yapısı Bitkinin Özellikleri Bitkinin Anlamı
Şekil ve yapı bakımından benzer olan aynı görevleri yapan hücrelerin meydana getirdiği topluluğa doku denir.Dokuları inceleyen bilim dalına Histoloji denir. …
Devamı »Elektroliz Nedir
Elektroliz Nedir Bir elektrik akımı tarafından aşılan bir elektrolitin uğradığı ayrışmaya elektroliz denir. Elektroliz bu akımın elektrolit içinde …
Devamı »Vakum Nedir
Vakum Nedir Boşluk havasızlık anlamında kullanılan 'vakum' terimi çoğu kez yanlış anlaşılır. Normal şartlarda deniz seviyesinde vücudumuzun her …
Devamı »Ses dalgaları Ses Dalgası Nedir
Ses dalgaları Ses Dalgası Nedir Ses dalgaları en önemli boyuna dalga örnekleridir. Bu dalgalar herhangi bir ortamda (yani gazlar katılar ve sıvılar) ortamın …
Devamı »Jeotermal Enerji
Jeotermal Enerji Enerji günümüzde tüm dünya ülkelerinin en başta gelen sorunları arasındadır. Bunun en önemli nedenleri nüfus artışı sanayileşme ve yaşam …
Devamı »Elektrik Tarihi
Elektrik Tarihi Elektrik ve mıknatıs (magnet) sözcüklerinin kökeni eski Yunanca'dan gelmektedir. Elektrik sözcüğünün kaynağı "kehribar" anlamına gelen Yunanca …
Devamı »Foton nedir
Foton nedir Birine "ağaç nedir" diye sorsaydık buna cevap vermesi pek zor olmazdı ancak cevabın içeriği kişinin bakış açısına bağlı olurdu. Örneğin çoğumuz …
Devamı »Enerjinin Tanımı Enerji Nedir
Enerjinin Tanımı Enerji Nedir 1.Maddede var olan ve ısı ışık biçiminde ortaya çıkan güç 2.Organizmanın etkin gücü 3. Manevi güç Enerji her yerde bulunan …
Devamı »Hava Akımı Hava Akımı Nedir Hava Akımı Özelikleri
Hava Akımı Hava Akımı Nedir Hava Akımı Özelikleri Hava akımı algılama plakasının hareketi plancırın hareketi ile orantılı olduğundan doğru hava-yakıt oranı hep …
Devamı »Görelilik Teorisi Nedir
Görelilik Teorisi Nedir Zaman Nedir Çok az sayıda düşünce insan bilincine zaman kadar derin bir şekilde nüfuz etmiştir. Zaman ve uzay fikri insan düşüncesini …
Devamı »Nano Teknolojisi Nedir
Nano Teknolojisi Nedir 21.YÜZYILIN ENDÜSTRİYEL DEVRİMİ Nano kelimesi Yunanca “nannos” kelimesinden gelir ve “küçük yaşlı adam veya cüce” demektir. Günümüzde …
Devamı »Atomun Tarihi Atomun Anlamı Atomun Tarihçesi
Atomun Tarihi Atomun Anlamı Atomun Tarihçesi Antikitede ve Ortaçağda Madde Anlamı ve Atom teorisi İnsanoğlu en eski çağlardan itibaren maddenin menşeini ve …
Devamı »Kütle Ve Ağırlık
Kütle Ve Ağırlık Nedir ağırlık Ağırlıksızlık Bir yapay uydu içinde dolaşan deney yapan, su içen astronotların ağırlıkları var mı, yok mu? Dünya onları çekiyor …
Devamı »Biyokütle enerjisi
Biyokütle enerjisi Biyokütle yeşil bitkilerin güneş enerjisini fotosentez yolu ile kimyasal enerjiye dönüştürerek depolaması sonucu meydana gelen biyolojik …
Devamı »Rüzgar enerjisi
Rüzgar enerjisi Rüzgar enerjisinin kaynağı güneştir. Güneş enerjisinin karaları denizleri ve atmosferi her yerde özdeş ısıtmamasından dolayı oluşan sıcaklık ve …
Devamı »Bitki Fizyolojisi
Bitki Fizyolojisi Bilindiği Gibi Fizyoloji Organeller Hücre Ve Dokular Ile Organ Ve Organizmaların Canlılığını Sağlayan Işlevlerini Ilişkilerini Ve Cansız …
Devamı »Bulut Ve Yağış Çeşitleri
Bulut Ve Yağış Çeşitleri Nemlilik yer yüzünde canlı hayatının gelişmesinde ve devamında çok önemli bir unsurdur. Hava ve iklim şartları bakımından da çok …
Devamı »