Zehirlenmeler Zehirlenme Nedir Zehirleminin Anlamı Önemi Tanımı Zehirlenmeler kedi ve köpeğinizin başına gelebilecek en tehlikeli olaylardan birisidir. …
Devamı »Yararlı Bilgiler: Merak ettiğiniz Bilgiler, Konular
Zoonoz Hastalığı Nedir Zoonoz Nedir Zoonozun Tanımı Anlamı
Zoonoz Hastalığı Nedir Zoonoz Nedir Zoonozun Tanımı Anlamı Zoonoz hastalıklar insanlar ve hayvanların birbirine bulaştırabildikleri ve her iki gruba dahil …
Devamı »Kanın Yapısı Kan Nedir Kanın Özelikleri Kanın Anlamı Kanın Tanımı
Kanın Yapısı Kan Nedir Kanın Özelikleri Kanın Anlamı Kanın Tanımı Kan damarlar içerisinde sürekli hareket halinde olan canlı bir sıvıdır. Bu sıvı iki temel …
Devamı »Duyu Organlarımız Duyu Organı Nedir Duyu Nedir Duyu Tanımı Duyu Anlamı
Duyu Organlarımız Duyu Organı Nedir Duyu Nedir Duyu Tanımı Duyu Anlamı Öğretmenimiz ilkokulda bizlere duyu organlarımızı anlatırken hep merak ederdim, beş duyu …
Devamı »Hücre Bölünmeleri Hücre Nedir Hücre Bölünmleri Tanımı Yapısı
Hücre Bölünmeleri Hücre Nedir Hücre Bölünmleri Tanımı Yapısı Canlılarda mitoz, amitoz ve mayoz olmak üzere üç çeşit bölünme görülür. I. MİTOZ BÖLÜNME Mitoz …
Devamı »Hücrenin Tarihi Hücre Tarihi
Hücrenin Tarihi Hücre Tarihi Dünya üzerinde yaklaşık 3,4-3,5 milyar yıl önce moleküllerin kendi kendilerine bir araya gelmeleri ile ilk canlı hücrelerin ortaya …
Devamı »Kemiklerin Yapısı Kemik Yapısı
Kemiklerin Yapısı Kemik Yapısı Hemen hemen bütün kemiklerde özellikle de vücuttaki uzun kemiklerde iki farklı yapı bulunur. Kemiğin gövdesi yoğun kemik dokusu …
Devamı »Sitoloji Nedir
Sitoloji Nedir Sitoloji (hücre biyolojisi adıyla da anılmaktadır) hücreleri inceleyen bir bilim dalıdır. Kelime Grekçe'deki kytos barındırıcı kelimesinden …
Devamı »Mitoz Mayoz Nedir Mitoz Nedir Mayoz Nedir
Mitoz Mayoz Nedir Mitoz Nedir Mayoz Nedir Mitoz Mitozun suresi 30 dakika ile 3 saat arasında değişir. Bu sure hücrenin büyüklüğüne ve ortamın sıcaklığına …
Devamı »Beyin Yapısı Beyin Nedir Beyinin Tanımı Beyinin Anlamı
Beyin Yapısı Beyin Nedir Beyinin Tanımı Beyinin Anlamı Bu bölümde beyin ile ilgili bir dizi yazı hazırlayıp konuyla ilgili bilgilerin yenilenmesi yada …
Devamı »Saç Nasıl Uzar
Saç Nasıl Uzar Çünkü aksi takdirde berberler işsiz kalırdı! Ha ha! Şaka bir yana vücudumuzdaki kılların çok önemli görevleri vardır. Saçlarımız başımızı yazın …
Devamı »Patoloji Nedir
Patoloji Nedir Patoloji hastalık (Yunanca pathos) çalışması ve bilimi (Yunanca logos) kelimelerinin birleşmesi ile oluşmuş hastalıklar bilimi anlamına gelen …
Devamı »Yarasalar
Yarasalar Yarasalar ya da Chiroptera uçma yeteneğine sahip memeli hayvanlar takımıdır El parmakları uzamış ve esnek uçma derisiyle çevrilmiş canlılardır. Çoğu …
Devamı »Omurga Nedir Omurga Tanımı
Omurga Nedir Omurga Tanımı Omurga yani kolumna vertebralis omurlardan oluşmuş içinde omuriliği barındıran kemik yapıdır. Kolumna Vertebralis 70 cm …
Devamı »Zooloji Nedir
Zooloji Nedir Zoo hayvanlar topluluğu logos bilim anlamında kullanılan bir kelime olduğundan Zooloji biyolojinin hayvanları çeşitli yönleriyle inceleyen bir …
Devamı »Şişmanlık Nedir
Şişmanlık Nedir Önemli Bir Sağlık Sorunu Şişmanlık. Şişmanlık son dönemlerde ortaya çıkmış bir sorun değildir Örneğin, Avrupa'nın pek çok bölgesinde, …
Devamı »Kan Uyuşmazlığı
Kan Uyuşmazlığı Kan uyuşmazlığı genel kanının aksine karı koca arasında değil, gebelik döneminde anne ile karnındaki bebeği arasında söz konusu olabilen normal …
Devamı »Hücre Fizyolojisi Hücre Fizyolojisi Nedir
Hücre Fizyolojisi Hücre Fizyolojisi Nedir Hücreler yaşayan organizmaların yapısal ve fonksiyonel birimleridir. Hücreler küçük fakat kompleks yapılardır. …
Devamı »Kafatası Özelikleri Kafatası Nedir
Kafatası Özelikleri Kafatası Nedir Kafatası beyni çevreleyen ve son derece güçlü bir koruma sağlayan kemikten bir zırhtır. 8 ayrı kemiğin birleşmesiyle …
Devamı »Biyogaz Nedir Biyogaz Tanımı Biyogaz Önemi Biyogaz Anlamı
Biyogaz Nedir Biyogaz Tanımı Biyogaz Önemi Biyogaz Anlamı İnsanoğlunun çok süratli bir şekilde artan ihtiyaçlarına cevap veren sosyal ve endüstriyel …
Devamı »Yapay Dna
Yapay Dna ABD'li bir grup araştırmacı her canlının doğal kalıtım şifresi olan DNA'yı yapay yeni eklerle "zenginleştirmeye" çalışıyor. Hedefleri bu yolla …
Devamı »Kuşlar Nasıl Uçar
Kuşlar Nasıl Uçar Kuşlar (Aves) aktif uçma yeteneğine sahip olan tek omurgalı sınıfı. Bu canlılar uçma yetenekleri sayesinde birbirinden oldukça uzakta bulunan …
Devamı »Memeliler
Memeliler Yavrularını süt salgılayan göğüs bezleriyle beslediklerinden bu hayvanlara Mammalia adı verilmiştir. Bu hayvanlar Jura'da memeli benzeri …
Devamı »Su Ve Suyun Önemi
Su Ve Suyun Önemi GÜNLÜK SU İHTİYACI Bebeklerin ve Çocukların Su İhtiyacı Yetişkinlerde vücut ağırlığının yüzde 50-60'ını su oluşturur. Bu oran normal zamanda …
Devamı »Hormonlar Nedir Hormon Nedir
Hormonlar Nedir Hormon Nedir İnsan vücudunda hormon denen kimyasal ileticilere dayalı özel bir bilgi taşıma sistemi vardır. Bu organik kimyasal maddeler …
Devamı »Genetik Nedir
Genetik Nedir İnsanlar çevreleriyle ilgilenmeye başladıktan sonra her dölün daima atasına benzediğini gözlemişlerdir Bir çocuğun bazı halleri davranışları …
Devamı »Kulak Nedir
Kulak Nedir Kulak üç bölümden meydana gelir dış kulak orta kulak iç kulak yalnız dış kulak dıştan görülür. Dış kulak kulak kepçesiyle kulak yolundan oluşur …
Devamı »Atomun Fiziksel Yapısı
Atomun Fiziksel Yapısı Atomun yapısı hakkında ilk denel bilgi ERNEST RUTHERFORD tarafından, 1911 de alfa partiküllerinin katı cisimlerden geçişleri sırasında …
Devamı »Boşaltım Sistemleri Boşaltım Sistemi Nedir
Boşaltım Sistemleri Boşaltım Sistemi Nedir Hücrelerde metabolik olaylar sonunda oluşan zararlı veya işe yaramayan artıkların organizmadan uzaklaştırılmasına …
Devamı »Zehirli Bitkiler
Zehirli Bitkiler Tarihin ilk çağlarından günümüze kadar insanlar bitkilerden besinlerini sağlamış ve şifa aramışlardır ve beslenmelerinin yanında önemli …
Devamı »