Samsun'un Coğrafi Yapısı Ve Coğrafyası Karadeniz sahil şeridinin orta bölümünde Yeşilırmak ve Kızılırmak nehirlerinin Karadeniz’e döküldükleri deltalar …
Devamı »Yararlı Bilgiler: Merak ettiğiniz Bilgiler, Konular
Osmanlı Devletinin Kuruluşu (1299)
Osmanlı Devletinin Kuruluşu (1299) Osmanlı Devletinin Kuruluşu (1299) Kayı boyuna ait Ertuğrul Gazi yönetimindeki aşiret Anadolu Selçukluları zamanında Ankara …
Devamı »Konya'nın Tarihi Ve Tarihçesi
Konya'nın Tarihi Ve Tarihçesi Konya M.Ö. 7000'li yıllardan itibaren çeşitli medeniyetlere sahne olmuş tarihi açıdan önemli bir merkezdir. Hititler Lidyalılar …
Devamı »Konya'nın Coğrafi Konumu Ve Coğrafyası
Konya'nın Coğrafi Konumu Ve Coğrafyası Konya ili Anadolu Yarımadası'nın ortasında bulunan İç Anadolu Bölgesi'nin güneyinde şehrin kendi adıyla anılan Konya …
Devamı »Malatya'nın Tarihi Tarihçesi
Malatya'nın Tarihi Tarihçesi Medeniyetlerin doğduğu Avrasya'yı bir uçtan öteki uca kat edip Avrupa'nın batısı ile Asya'nın doğusunu birleştiren ve …
Devamı »Malatya Coğrafyası Ve Coğrafi Yapısı Konumu
Malatya Coğrafyası Ve Coğrafi Yapısı Konumu Doğu Anadolu Bölgesinin Yukarı Fırat bölümünde bulunan Malatya ilinin komşuları kuzeyde Sivas ve Erzincan güneyde …
Devamı »Genel Klavye Kısa Yolları
• CTRL+C (Kopyala) • CTRL+X (Kes) • CTRL+V (Yapıştır) • CTRL+Z (Geri Al) • DELETE (Sil) • ÜSTKRKT+DELETE (Seçili öğeyi Geri Dönüşüm Kutusu’na atmadan kalıcı …
Devamı »Doğal Afetleden Korunma Yolları
Doğal Afetleden Korunma Yolları Hepimizin bildiği gibi yeryüzünde birçok felaketler mevcuttur.Bunların çok küçük kısmı tamamen Doğal ve genellikle engellenmesi …
Devamı »Radyo Televizyon Otomobil icadı
Radyonun icadı Radyonun temelleri Guglielmo Marconi'nin Bologna yakınlarındaki evinin tavanarasında yaptığı deneylerle atıldı. Havadan mesaj göndermek için …
Devamı »Elektrik Tanımı
Elektrik Tanımı Elektrik durağan ya da devingen yüklü parçacıkların yol açtığı fiziksel olgudur. Elektrik yükü maddenin ana niteliklerinden biridir ve temel …
Devamı »Atatürk Sanat Ve Müzik
Atatürk Sanat Ve Müzik Atatürk sanatı seven sanatçılara değer veren ve onları destekleyen bir devlet adamıdır. Çocukluğundan itibaren sanata ilgi duymuş ve …
Devamı »icatlar Ve Buluşlar Tarihi milattan Önce
icatlar Ve Buluşlar Tarihi milattan Önce 4241 Mısır ilk hassas takvim yapıldı 3200 Tekerleğin ilk kez Mezopotamya'da ve orta Avrupa'da kullanıldığı varsayılır. …
Devamı »Proteinler - Protein Nedir - Protein çeşitleri - Proteinin yapısı
Protein Nedir ? Amino asitlerin belirli türde, belirli sayıda ve belirli diziliş sırasında karakteristik düz zincirde birbirlerine kovalent bağlanmasıyla …
Devamı »Yoğurt Nasıl Yapılır - Yoğurdun Faydaları
Yoğurdun bir çok faydası var. Ancak yoğurdun faydaları kadar nasıl yapıldığı da önemli. Dışardan alınan yoğurtların nasıl yapıldığı ve içine hangi kimyasal …
Devamı »Hatay Tarihi Tarihçesi
Hatay Tarihi Tarihçesi Hatay Anadolu'nun en eski yerleşim merkezlerinden biridir. Yöredeki tarihi yaşam bulguları M.Ö. 100.000'lere kadar uzanır. Elde edilen …
Devamı »Hatay Coğrafi Konumu Ve Coğrafyası
Hatay Coğrafi Konumu Ve Coğrafyası Anadolu'nun güneyinde Türkiye Cumhuriyeti'nin sınır vilayetlerinden biri olan Hatay ilinin yönetim merkezi Antakya 36 10' …
Devamı »Kilis Tarihi Tarihçesi
Kilis Tarihi Tarihçesi Kilis İ.Ö. 1460 yıllarında Halep krallığına bağlıydı. Hitit imparatorluk döneminin başlamasıyla Hitit etkisine girdi. M. Ö 356 da …
Devamı »Kilis Coğrafi Konumu Ve Coğrafyası
Kilis Coğrafi Konumu Ve Coğrafyası Kilis Güneydoğu Anadolu Bölgesinin Güneybatı bölümünde yer alan şirin bir sınır ilimizdir. İllin doğu, batı ve kuzeyinde …
Devamı »ışık Nedir Nasıl Yayılır Neyle Yapılır
ışık Nedir? Nasıl Yayılır Çevremizdeki cisimleri sahip olduğumuz b duyu organımızla tanıyıp algılamaya çalışırız Bu organlarımızdan en önemlilerinden birisi de …
Devamı »Elektirik Devresi Nedir Tanımı Nedir
Elektirik Devresi Nedir Tanımı Nedir Elektrik Devresi Nedir Bir üretecin iki ucu iletken bir telle birleştirilipdüzeneğe bir lamba yerleştirilirse üretecin …
Devamı »Ay Ve Özellikleri Ay Nedir
Ay Ve Özellikleri Ay Nedir Ay dünyamızın 1/50'si kadardır. Bu sebeple Ay'da yerçekimi azdır(dünyadakinin 1/6'sı kadardır) Ayda atmosfer yoktur Bunun sonucunda …
Devamı »Kayaç ve çeşitleri
Kayaç ve çeşitleri Kayaçlar Kayaçlar su gaz ve organik varlıkların dışında yerkabuğunu meydana getiren unsurlardır. Yol yarmaları maden ocakları ve taş …
Devamı »Kemiklerin Yapısı Nelerden Oluşur
Kemiklerin Yapısı Nelerden Oluşur Hemen hemen bütün kemiklerde özellikle de vücuttaki uzun kemiklerde iki farklı yapı bulunur. Kemiğin gövdesi yoğun kemik …
Devamı »Cumhuriyet'in ilanı
Cumhuriyet'in ilanı Lozan'ın kabulü ve barışın sağlanması ile geride Türk Devleti'nin siyasal yapısını belirleyecek devlet şeklinin ve adının ne olacağı sorunu …
Devamı »Güneş Sistemimiz Güneş Sistemi Güneş Sistemi Nedir
Güneş Sistemimiz Güneş Sistemi Güneş Sistemi Nedir Yıldızlar da bizim gibi doğar yaşar ve ölürler.Bize yaşam kaynağı olan Güneş ve ailesi olan gezegenler daha …
Devamı »Canlılar Ve Etkileşim
Canlılar Ve Etkileşim Canlılar Beslenme Ve Yaşama Şekillerine Göre Sınıflandırılır 1.Beslenme Şekline Göre Her canlı veya canlı grubunun yaşadığı üreyebildiği …
Devamı »Canlıların Besin Zinciri
Canlıların Besin Zinciri Beslenme basamağı bir ekosistemdeki beslenme zincirinin aşamalarından her davranışlarına göre değişik basamaklarda sıfırlandırılır. …
Devamı »Doğal Denge Doğal Denge Nedir
Doğal Denge Doğal Denge Nedir Çevre bir organizmanın var olduğu ortam ya da koşullardır. Doğal çevre ise canlıların yaşamları süresince ilişkilerini …
Devamı »Doğal Kaynaklar Doğal Kaynaklar Nedir
Doğal Kaynaklar Doğal Kaynaklar Nedir Doğal kaynaklar çevrebilimin tentelini oluştururlar. Doğal kaynaklar canlı ve cansız çevreyi belirleyen çevre …
Devamı »Dünyamızı Saran Sera Etkisi
Dünyamızı Saran Sera Etkisi Dünya atmosferi bilim adamlarının bilgi sahibi oldukları en eski yıllardan beri değişikliğe uğramıştır. Sıcaklık değişimleri …
Devamı »