Trabzonun Coğrafyası Ve Coğrafi Konumu Yapısı 4.664 km2 yüzölçüme sahip Trabzon ili Doğu Karadeniz Dağlarının oluşturduğu yayın ortasındaki Kalkanlı dağlık …
Devamı »Yararlı Bilgiler: Merak ettiğiniz Bilgiler, Konular
Giresun Tarihi Ve Tarihçesi
Giresun Tarihi Ve Tarihçesi Giresun Anadolu'nun kuzeydoğusunda yeşille mavinin kucaklaştığı Karadenizin inci kentlerinden birisidir. Şehir denize doğru uzanan …
Devamı »Giresunun Coğrafyası Coğrafi Konumu Ve Yapısı
Giresunun Coğrafyası Coğrafi Konumu Ve Yapısı Karadeniz Bölgesinin Doğu Karadeniz Bölümünde yer alan Giresun ili 37 50 ve 39 12 doğu boylamları ile 40 07 ve 41 …
Devamı »Mersin'in Tarihi Ve Tarihçesi
Mersin'in Tarihi Ve Tarihçesi Kentin kuzeyindeki Yumuktepe höyüğünde yapılan kazılarda birçok katman ortaya çıkarılmış. Bunların en eskisi M.Ö. 6300'lere en …
Devamı »Mersin'in Coğrafi Yapısı Ve Coğrafi Konumu
Mersin'in Coğrafi Yapısı Ve Coğrafi Konumu Mersin İli doğusunda Adana batısında Antalya kuzeyinde Konya Karaman Niğde İlleri ile Güneyinde Akdeniz ile …
Devamı »Osmaniye Tarihi Ve Tarihçesi Tarihsel Gelişimi
Osmaniye Tarihi Ve Tarihçesi Tarihsel Gelişimi TARİH BOYUNCA YUKARI ÇUKUROVA VE OSMANİYE Yukarı Çukurova'da, Ceyhan Nehri'nin doğu yakasında yer alan, …
Devamı »Osmaniye Cografyasi Ve Coğrafi Konumu Yapısı
Osmaniye Cografyasi Ve Coğrafi Konumu Yapısı Coğrafi Konum Akdeniz bölgesinin; günümüzde Çukurova antik çağda Kilikya denilen bölgenin en doğusunda yer alır. …
Devamı »Tropik Sera İklimi Sera İklimi Nedir
Tropik Sera İklimi Nedir Yerküreyi ikiye 'bölen' Ekvator çizgisinin her iki yanında yer alan bölgeye tropik kuşak denir. Burası her zaman sıcak (kış ortalaması …
Devamı »Dünyan'nın Hareketleri
Dünyan'nın Hareketleri Dünya'nın coğrafi olaylar ve canlılar üzerinde etkili olan başlıca iki hareketi vardır.Kendi ekseni etrafındaki hareketi (günlük). Güneş …
Devamı »Bulutlar ve Oluşmaları Bulut Nedir Bulutların Oluşumları
Bulutlar ve Oluşmaları Bulut Nedir Bulutların Oluşumları Bulutlar atmosferde bulunan küçük su tanecikleriyle buz kristallerinden oluşur. Sis de yer yüzeyine …
Devamı »Unicef Nedir Unicef Anlamı
Unicef Nedir Unicef Anlamı Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu ya da UNICEF (İngilizce United Nations Children’s Fund) 1954 yılında Birleşmiş Milletler …
Devamı »Edison
Edison Bini aşkın buluş yapan, bu arada elektrik ampulünü fonografi ve film gösterme makinelerini geliştiren Amerikalı mucit.Yedi yaşındayken ailesi ile …
Devamı »Halk Hikayeleri
Halk Hikayeleri Tanımı Hikaye türünün en eski örnekleri olan ve destandan modern hikayeye geçişi sağlayan anonim eserlerdir. Başka bir tanım yapacak olursak …
Devamı »Biyoteknoloji
BİYOTEKNOLOJİ Artık fizik için veda şarkıları yazmanın zamanı geldi. Silikonu bilgisayara çeviren, atomu paramparça eden fizik, yerini olağanüstü ve etkiliyici …
Devamı »Destan Nedir
Destan Nedir Kahramanlarının olağanüstü eylemlerini coşkulu, törensel bir üslupla anlatan ve genellikle birkaç bölümden oluşan manzum yapıtlardır. Bilinen en …
Devamı »Hazreti Peygamberin Elçileri
Hazreti Peygamberin Elçileri Hudeybiyeden dönüldükten sonra bütün insanlara ve cinlere Peygamber olarak gönderilen son peygamber Hazreti peygamber tarafindan …
Devamı »Hicret
Hicret Bir yerden başka bir yere göç etmek. Hz. Peygamber (s.a.s) ve ashabının İslâm devletini kurmak üzere Mekke'den Medine'ye göç etmeleri. Rasûlullah …
Devamı »Bedir Savaşı Bedir Gazvesi
Bedir Savaşı Bedir Gazvesi İslâm devletinin Medine'de kurulmasından sonra müslümanlarla müşrikler arasında meydana gelen ilk savaş. Bu savaşa, yapıldığı …
Devamı »Mekke Dönemi
Mekke Dönemi Mekke Cahiliye ortamında Hz. İbrahim'in soyundan gelen ve onun Hanif dinini takip eden bir aileden doğan Hz. Muhammed'in, kırk yaşında putperest …
Devamı »Yangın Çıkış Nedenleri Yangın Nasıl Çıkar Orman Yangınları
1- ORMAN YANGINI TARİFİ VE ÖZELLİKLERİ Orman Yangını Serbest yayılma eğiliminde olan ve ormanda yaşama birliği içinde bulunan canlı ve cansız blimum varlıkları …
Devamı »Türkiye Tarihi Türk Tarihi Nedir
Türkiye Tarihi Türk Tarihi Nedir 1. Anadolu'ya Türk Akınları Selçuklu Devleti kurulduktan sonra Karahanlı ve Gazneli baskısından dolayı yeni bir yurt aramakta …
Devamı »19. Yüzyılda Osmanlı Devleti
19. Yüzyılda Osmanlı Devleti 19. yüzyılda Osmanlı Devleti hızla dağılmaya başladı. Bunda Fransız İhtilali'nin sonuçları, Sanayi İnkılâbı ve kapitülasyonlar …
Devamı »18. Yüzyılda Osmanlı Devleti
18. Yüzyılda Osmanlı Devleti A. SİYASİ OLAYLAR Osmanlı Devleti'nin 18. yüzyıl başlarındaki temel politikası Karlofça ve İstanbul Antlaşmaları ile kaybedilen …
Devamı »Anadolu Harekatı
Anadolu Harekatı Çelebi Sultan Mehmed Eflâk harekâtindan sonra askerî harekâtini bir müddet için Anadolu'ya çevirmek zorunda kaldi. Bu harekât, plânli bir …
Devamı »Türk Bayrağı Tarihi
Türk Bayrağı Tarihi Bilinen efsaneye göre, 1. Kosova Savaşı sonrasında; Türk askerlerin kanının bir çukurda toplanması sonucunda; Ay ve Yıldız'ın yan yana …
Devamı »Oğuz Türkleri Oğuz Türkleri Kimdir
Oğuz Türkleri Oğuz Türkleri Kimdir Bozoklar ve Üçoklar Bu boyların Bozoklar ve Üçoklar olarak ikiye bölünmesi ise daha sonradır. Bu iki ana kol arasında çıkan …
Devamı »Osman Gazi'nin Hayatı
Osmanlı Devleti'nin kurucusu olan Osman Gazi 1258'de Söğüt'te doğdu 1 Ağustos 1326'da Bursada Öldü. Babası Ertuğrul Gazi, annesi Halime (Haime) Hatun, dedesi …
Devamı »Türkiyenin Jeopolitik Konumu Önemi
Türkiyenin Jeopolitik Konumu Önemi Türkiye'nin Jeopolitik Konumu ve Türk Dünyası adlı kitap, jeopolitik kuram, Türkiye ve Türk Dünyasının coğrafi konumu ve …
Devamı »10 Kasım Türküsü
10 Kasım Türküsü Atatürk! Anıtkabir devrimlerini söyler Bozkır ovalarına, Erciyes'e, Ağrı'ya Ulusun egemen olduğunu Özgür olduğunu Haykıracağım haykıracağım …
Devamı »Altın Oran Altın Oran Anlamı Altın Oran Nedir
Altın Oran Altın Oran Anlamı Altın Oran Nedir a — Altın orantı sayıları Altın orantı sayılan bir doğruyu en güzel olarak üçe ayıran iki nokta için kullanılan …
Devamı »