
Erzurum - Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 14 dereceyle Ardahan'da ölçüldü.
Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, havanın açık ve az bulutlu geçeceği bölgede, gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis ve pus bekleniyor.
Sıcaklıkların mevsim normallerinde seyredeceği bölgede rüzgarın kuzeyden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.
Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 14, Erzurum'da 11, Kars'ta 9, Ağrı'da 7, Erzincan'da 3 ve Tunceli'de 1, Iğdır'da ise 4 derece kaydedildi.
Gün içinde beklenen en yüksek sıcaklıkların ise Tunceli'de 17, Iğdır'da 14, Erzincan'da 12, Kars'ta 5, Erzurum'da 4, Ardahan ve Ağrı'da 3 derece olacağı öngörülüyor.
Bölgede vatandaşlar ve ilgililerin kuvvetli buzlanma, don, sis ve pus olayı ile dik ve eğimli alanlarda çığ tehlikesine karşı tedbirli olması gerekiyor.
Erzurum'da soğuk havanın etkisiyle parklarda çiçekler ile şadırvanlar dondu, bina çatılarında buz sarkıtları oluştu.Kaynak:AA



- Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Bu kapsamda, Erzurum'un dört bir yanından Güncel haberleri de dahil olmak üzere, Ağrı, Ardahan, Doğu Anadolu Bölgesi, Erzincan, Erzurum, Iğdır, Kars, Meteoroloji, Tunceli gibi önemli konularda haberleri takip ediyor ve sizlerle paylaşıyoruz.
- Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
- Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
- Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.