Yurtiçi Kargo, Türk ekonomisine en çok fayda sağlayan 30 şirket arasında
Yurtiçi Kargo Genel Müdürü Fatih Önyol:
- "Gelişimin nitelikli insan gücüne yapılan yatırımla geldiğini düşünüyor ve yatırımlarımızı bu odak çerçevesinde gerçekleştiriyoruz. Bu sebeple nitelikli insan gücüne kapılarımızı her zaman açık tutuyoruz. IOT ve yazılım teknolojilerine yatırıma da devam edeceğiz"
İSTANBUL - Türkiye İtibar Akademisi tarafından hazırlanan Türk ekonomisine fayda endeksi araştırmasının sonuçlarına göre, Yurtiçi Kargo, Türk ekonomisine en çok fayda sağlayan 30 şirket arasında gösterildi.
Yurtiçi Kargo açıklamasına göre, ekonomiye en büyük katkıyı sağlayan 30 şirketin bulunduğu elmas listede yer alan tek kargo şirketi de Yurtiçi Kargo oldu.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Yurtiçi Kargo Genel Müdürü Fatih Önyol, hayata geçirilen yatırımlar ve nitelikli insan gücü sayesinde Yurtiçi Kargo'nun bu yıl da Türk ekonomisine en çok fayda sağlayan 30 şirketten biri ilan edildiğini belirtti.
Özellikle pandemi öncesine kadar kargo şirketlerinin ekonomi için öneminin fark edilemediğine dikkati çeken Önyol, "Hastalığın ortaya çıkardığı koşullar, hem toplumun hem de müşterilerimizin farkındalığını artırdı. Güçlü, dinamik ve teknolojik kargo şirketleri ile çalışmanın ne kadar önemli olduğu daha iyi anlaşıldı." ifadelerini kullandı.
Önyol, son 3 yıl içerisinde 5 milyar TL'den fazla yatırıma imza attıklarını aktararak, şunları kaydetti:
"Yurtiçi Kargo'nun ekonomiye fayda sağlamak amacıyla attığı adımlar sadece yatırımlarından da kaynaklanmıyor. Yurtiçi Kargo, şirketlerin ticaret hacmini büyütmesine olanak sağlıyor. Bugün ister e-ticaret üzerinden ister farkı satış teknikleri üzerinden yapılsın, ticari işletmelerin işlerini ve müşteri hedef kitlesini büyüten şirket Yurtiçi Kargo'dur. Örneğin, Kars'ta peynircilik yapan bir üreticinin İzmir'deki müşterisine satış yapabilmesini sağlıyoruz."
Yurtiçi Kargo'nun Türkiye'nin en çok istihdam sağlayan ilk 20 şirketinden biri konumuna ulaşmış durumda olduğunu ve bugün sahada görev yapan 20 binden fazla çalışanlarının bulunduğunu bildiren Önyol, "Ülkemizin dört bir yanında 1.200'den fazla da birimimiz bulunuyor ancak başarımızın arkasında yatan tek etken personel ya da birim sayımız değil. Biz aslında ileri teknoloji kullanan büyük bir operasyon şirketiyiz. Özellikle teknoloji ve nitelikli insan gücüne yatırım yapıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
Başarımızın arkasındaki en büyük etken, nitelikli insan gücümüz ve teknolojimizdir
Fatih Önyol, Yurtiçi Kargo'nun sadece sahada görev yapan çalışanlardan ibaret bir şirket olmadığını belirterek, sahada görev yapan arkadaşların arkasında büyük bir teknoloji gücü bulunduğunu, bu teknolojiyi ortaya koyan nitelikli insan gücüne de sahip olduklarını aktardı.
Önyol, "Yurtiçi Kargo, Türkiye'de ilk sayısal haritalama sistemlerini uygulayan, dijital kargo operasyon yazılımlarını üreten ve hatta Avrupa ülkelerinin birçoğuna kendi alanında teknoloji ihracı yapabilen bir şirkettir." ifadesini kullandı.
Yurtiçi Kargo kadroları arasında endüstri, makine, mekatronik, yazılım gibi farklı alanda uzmanlığı bulunan mühendisler bulunduğunu aktaran Önyol, başarının arkasındaki en büyük etkenin nitelikli insan gücü ve teknolojileri olduğunu vurguladı.
Önyol, Türkiye'de ilk kez "KOPS" ismi ile teknoloji ve kargo operasyonlarını birleştiren şirket olduklarını belirterek, hem yazılım alanında hem de fiziksel teknoloji alanında yatırımlarına devam ettiklerini bildirdi.
Geçtiğimiz yıl saatlik işleme kapasitesiyle Türkiye'nin en büyük otomasyonlu aktarma merkezini inşa ettiklerini hatırlatan Önyol, şunları kaydetti:
"Haramidere Otomasyonlu Aktarma Merkezimizin devreye alınması sonrasında tam 4 aktarma merkezimizde daha otomasyon sistemlerini devreye aldık ve diğer merkezlerimizde de bu yatırıma devam edeceğiz. Otomasyon merkezlerimizde kargolar kamyondan kamyona IOT sistemleri ile ayrışıyor. Örnek vermek gerekirse, Haramidere Aktarma Merkezimizde saatte 30 bin kargo kolisi neredeyse hiçbir insan müdahalesi olmadan gideceği bölgeye, şehre ve şubeye göre ayrılıyor. Kargoların bir kamyondan diğer hat kamyonuna ayrışması ve yüklenmesi dakikalar içerisinde gerçekleşiyor."
IOT ve yazılım teknolojilerine yatırıma da devam edeceğiz
Yurtiçi Kargo Genel Müdürü Önyol, anlatması kolay ancak hayata geçirmesi zor olan bu projeleri kendi öz sermayeleri ve nitelikli insan gücü sayesinde çok kısa sürede hayata geçirmeyi başardıklarını aktararak, 5 yıl içerisinde gerçekleştirilmesi mümkün olan projeleri 1 yıl gibi kısa bir süre içerisinde tamamladıklarını bildirdi.
Kendine güvenen, kargo yazılımları konusuna ilgi duyan, bu alanda başarılı projeler geliştirebileceğini düşünen her mühendise her zaman kapılarını açık tuttuklarını belirten Önyol, "Gelişimin nitelikli insan gücüne yapılan yatırımla geldiğini düşünüyor ve yatırımlarımızı bu odak çerçevesinde gerçekleştiriyoruz. Bu sebeple nitelikli insan gücüne kapılarımızı her zaman açık tutuyoruz. IOT ve yazılım teknolojilerine yatırıma da devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.