Hakkâri (İHA) - Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki vatandaşlar imece usulüyle koyun kırkmaya başladı.
HAKKARİ - Yüksekova ilçe merkezine 12 kilometre uzaklıkta bulunan Çukurca köyünde ikamet eden çiftçiler, yaylaya çıkarttıkları 2 bin koyunu imece usulü kırkmaya başladı. Çiftçi Perviz Geçirgen, küçükbaş hayvancılığıyla geçimlerini sağladıklarını belirterek, "Havaların ısınmasıyla her sene bu mevsimde kırkma işlemini imece usulüyle yapıyoruz. Hayvancılığın zor bir süreçten geçmesine rağmen bölge ekonomisine katkı sunmak için sürdürmeye devam ediyoruz. Bizler de köyümüze ait 2 bin koyunun kırkmasını komşularımızın ve akrabalarımızın yardımıyla şenlik havasını aratmayacak şekilde gerçekleştirdik" dedi.
Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
Diyadinnet.com olarak, Hakkari haberinin içeriğini herhangi bir şekilde değiştirmeden, abonesi olduğumuz Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı (İHA)'dan aldığımız haliyle sizlere sunuyoruz. Hakkari Haberleri kategorisindeki bu haberin doğruluğu ve güvenilirliği ile ilgili tüm hukuki sorumluluk ilgili haber ajanslarına aittir..
- Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Hakkari'deki sondakika tüm Güncel Çukurca, Hakkari, Kilometre, Yüksekova ve Yüksekova'da imece usulü koyun kırkma haberine buradan ulaşın!
- Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
- Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
- Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.