Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, yangın ve yangına müdahale konularında önemli bir eğitim programı düzenledi.
ERZURUM (İHA) - Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen eğitim programında konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Aykut, yangın güvenliğinin önemine vurgu yaptı. Aykut, yangın anında doğru müdahale yöntemlerinin hayat kurtarıcı olabileceğini belirterek, yangınların önlenmesi ve müdahale yöntemleri hakkında farkındalığın artırılmasının önemine dikkat çekti.
Aykut, ayrıca Bolu'nun Kartalkaya bölgesinde meydana gelen yangında hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet dileyerek, vefat edenlerin yakınlarına başsağlığı diledi. Açılış konuşmasının ardından Erzurum Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Eğitim Amiri Halit Uludağ tarafından yangın eğitimi verildi. Yangına müdahale edilebilmesi için gereken bilgilerin önemine değinen Uludağ, aksi takdirde yangınlarda gözyaşlarını tutamadıkları durumlarla karşılaştıklarını belirtti. Yangının başlangıç evresindeyken uygun şekillerde kontrol altına alınması gerektiğini aktaran Uludağ, bu gibi durumlarda yangın söndürme cihazı kullanılabileceğini ifade etti. Eğitim programı sonunda kurum personeline yangın tatbikatı yaptırıldı.
- Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Bu kapsamda, Erzurum'un dört bir yanından Güncel haberleri de dahil olmak üzere, Belediye, Erzurum, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Yangın gibi önemli konularda haberleri takip ediyor ve sizlerle paylaşıyoruz.
- Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
- Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
- Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.