Schneider Electric, dünya genelindeki inovasyon merkezi modelini bayilerine taşıyor
Schneider Electric Güç Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Özalp:
- "Yeni nesil 'partner hub' alanlarımız, uzmanlar, öğrenciler ve akademisyenler için bir laboratuvar görevi gören İstanbul Ataşehir İnovasyon Merkezimizin bir yansımasıdır"
İSTANBUL - Schneider Electric, güç sistemleri alanındaki öncü teknolojilerinin erişilebilirliğini artırmak üzere yeni nesil "partner hub" yatırımlarına başladı.
Şirketten yapılan açıklamaya göre, Schneider Electric orta gerilim bayileri, İstanbul, Kocaeli, Ankara ve Gaziantep'te olmak üzere 4 farklı lokasyonda yenilikçi çözümleri sektör uzmanları ile paylaşacak. Şirketin ürünleri, hazırlanan demo alanlarında deneyime açık olacak. Böylece ziyaretçiler, bu teknolojilerin kendi faaliyetlerine olan faydalarını bire bir deneyimleyecek ve Schneider Electric iş ortaklarının uzman ekipleriyle dijitalleşme yol planlarını oluşturabilecek.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Schneider Electric Güç Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Özalp, hedeflerinin yenilikçi çözümleri çok daha erişilebilir kılmak ve böylece Türkiye'nin dijitalleşme yolculuğunu hızlandırmak olduğunu belirterek, "Yeni nesil 'partner hub' alanlarımız, uzmanlar, öğrenciler ve akademisyenler için bir laboratuvar görevi gören İstanbul Ataşehir İnovasyon Merkezimizin bir yansımasıdır. SM6-36 'Enabled' ve 'Enabled Plus' çözümlerimizdeki sensörler ve yazılımlar sayesinde, kullanıcılarımız sistemlerinde oluşabilecek potansiyel arızaları kestirimci bakım yöntemleriyle önceden tespit edebiliyor. Böylece ziyaretçilerimizin tesislerinin sürekliliğini ve verimliliğini en üst seviyeye çıkartarak enerji sürdürülebilirliğini sağlamalarına ve işlerini geleceğe taşımalarına destek sunuyoruz. Eşzamanlı olarak Türkiye'nin sürdürülebilirlik ve dijitalleşme odaklı gelişimine hız katıyoruz" ifadelerini kullandı.
- Demo alanları sektörel gelişime katkı sunuyor
Açıklamaya göre, Schneider Electric Güç Sistemleri iş birimi ve şirket bayileri Anel, KVK, Tümkar ve Vekmar iş birliğinde hayata geçen ve geçecek olan mağazalar, demo alanları ile ziyaretçilere kapılarını açıyor. Bu alanlarda Schneider Electric SM6-36 Orta Gerilim Hücresinin uzaktan izlenebilirlik ve yönetilebilirlik özellikleri uygulamalı olarak gösteriliyor. Demo alanları satış temsilcileri için de uygulamalı eğitim alanı olarak hizmet veriyor ve sektörel gelişime katkı sunuyor.
Yapılan araştırmalar, endüstriyel ve ticari alanlardaki kesintilerinin yüzde 59'unun sebebinin yangın olduğunu gösteriyor. Bu vakaların ortaya çıkmasındaki en yaygın sebebin elektrik ekipmanlarının arızası ve bozulması olduğu belirtiliyor. Bu arızaların yüzde 56'sı ise elektrik ekipmanlarına bakım yapılmamasından kaynaklanıyor. Dolayısıyla uzaktan yönetim ve izlenebilirlik çözümleri sayesinde, güvenlik riskleri ve finansal hasarlar yaratan bu kesinti, arıza ve bozulmaların önüne geçmek mümkün.
- Güç sistemlerinde maksimum verimlilik ve güvenlik
Schneider Electric'in temel seviyedeki "Enabled" çözümü ile kablo bağlantı noktalarında sıcaklık sensörleri standart olarak sunuluyor. Ardından tüm sistem boyunca kablo bağlantı kaliteleri akıllı telefonlara yüklenen "Easergy Thermal Connect" ve NFC uygulamaları ile anlık olarak takip edilebiliyor.
SCADA bağlantısına açık mimariye sahip "Enabled Plus" çözümü gerçek zamanlı bilgilerin toplanması yoluyla sürekli izleme sağlıyor. Sıcaklık, ortam verileri ve devre kesicinin izlenilmesiyle planlanmamış duruş süreleri azaltılıyor ve bakım giderlerini optimize etmek için uzaktan alarm fonksiyonları kurulabiliyor. Pano üzerindeki HMI ekranı sayesinde sensörlerden toplanılan veriler izlenebiliyor.