Erzurum Kültür Sanat

Şair ve yazar İsmail Bingöl dördüncü şiir kitabını yayımladı

Şair ve yazar İsmail Bingöl dördüncü şiir kitabını yayımladı. En son 2019 yılında şiir kitabı çıkaran şair; beş yıl aradan sonra 2024 yılında Bilge Kültür Sanat Yayınevinden çıkardığı Sesleniş adlı kitabıyla raflardaki yer aldı.

Şair ve yazar İsmail Bingöl dördüncü şiir kitabını yayımladı. En son 2019 yılında şiir kitabı çıkaran şair; beş yıl aradan sonra 2024 yılında Bilge Kültür Sanat Yayınevinden çıkardığı Sesleniş adlı kitabıyla raflardaki yer aldı.

Erzurum - Yaklaşık otuz beş yıl içerisinde kaleme alınan yüz yetmiş dört sahifelik kitaptaki şiirler "Son Zamanların Şiirleri" ve "İlk Zamanların Şiirleri" olarak iki bölüm halinde yer almakta ve okuyucuya şairin yıllar içerisindeki şiir serüveni hakkında bir fikir veriyor.

Şair İsmail Bingöl bu kitabını, inanç dünyasını şekillendirdiğini söylediği dedesi Hacı Sabit'e, tarih ve edebiyat aşığı babası Hafız İbrahim'e ve annesi Gülsüm Hanımın şahsında bütün sevdiklerine ithaf etmiş.

Uzun bir çalışmanın ve yorgunluğun ürünü olan kitap hakkındaki arka kapak yazısında Prof.Dr.Ömer Özden'in cümleleri dikkate değerdir ve içerik hakkında az da olsa bilgi vermesi bakımından önem arz ediyor. "Elinizde bulunan kitap, İsmail Bingöl'ün dördüncü şiir kitabı. Şair, Ön Sözde de belirttiği gibi kitabının ilk bölümüne son zamanlarda yazdığı şiirleri, ikinci bölümüne ise şiir yolculuğuna başladığı zamanlarda içine doğan ve kaleminden kâğıda yansıyanları toplamış. Bana öyle geliyor ki son yazdıklarını başa almasının sebebi, okuyucuya önce şiir serüveninde ulaştığı son merhaleyi gösterip, sonra da şiire ilk başladığı zamanlardaki şiirleri arasında bir mukayese imkânı sağlamak içindir. Çünkü her işin olduğu gibi şiir ve düz yazının da çıraklık, kalfalık ve ustalık dönemleri vardır. Bingöl, ilk üç şiir kitabında ustalığını zaten kanıtlamış biriydi. Şimdi bu son kitabında biz şiir sevenlere çıraklık ve kalfalık dönemlerinin de örneklerini sunarak yıllar içerisinde iki İsmail Bingöl arasındaki ilerleme ve tekâmülü ortaya koymaktadır.

Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki şiirin doğması için şair tabiatlı olmak, birikim sahibi olmak, duygu ve düşünce yoğunluklu bir hayat yaşamak, bir şeyleri dert edinmek, çile çekmek, ayrıntıyı fark edebilmek ve hepsinden önemlisi sevginin ne olduğunu bilmek gereklidir. Kitaptaki şiirleri okuduğunuzda sizlerin de tüm bunları göreceğinize inanıyorum.

Şairin bu son kitabında da genel anlamda varlığa, özel anlamda ise insana, doğaya ve tüm canlılara hissettiği duygularını; şehre, türküye, anneye, çocuklara, sevgiliye duyduğu sevgisini kelimelere yansıtmayı ustalıkla başardığını okuyarak göreceksiniz."

Bütün dijital platformlarda ve kitabevlerinde bulabileceğiniz İsmail Bingöl'ün Sesleniş adlı şiir kitabı, şiir severlerin ilgisini sunuldu.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI