Faranjit Hastalığının Belirtileri, Bitkisel Çözümler

Faranjit; boğaz bölgesinde, küçük dil arkası ve bademciklerin bulunduğu bölgenin iltihaplanması nedeniyle ortaya çıkan bir hastalıktır.

Faranjit, genellikle birtakım virüs ve bakteriler nedeniyle oluşur. Çocuklarda faranjit ise %95 oranında virüsler sebebiyle oluşur. Yetişkinlerde ise, % 3-5 oranında bakterilerden oluşur. Bu tür mikroplar nedeniyle oluşan faranjit türü akut faranjit olarak adlandırılır.

Faranjit çoğunlukla bronşitle karıştırılsa da bu ikisi birbirinden farklı hastalıklardır. Bronşit nefes borularının iltihaplanması sebebiyle oluşur. Bronşitte öksürükle birlikte balgam çıkarma da görülür.

Faranjit Belirtileri

Faranjit

Faranjit, lokal ve genel belirtiler gösterebilir. Lokal belirtileri boğaz ağrısı, yanma, batma dyygusu, öksürük, yutkunma zorluğu ve boğazın o bölgesinde şişme ve kızarma ile kendini belli eder. Genel belirtileri ise; yüksek ateş, lenf bezlerinin şişmesi, iştahsızlık, yorgunluk, halsizlik gibi belirtilerdir.

Faranjit tedavisi mutlaka istirahat, yüksek kalorili gıdalar, ilaç, vitamin ve nefes açıcı ilaçlarla mümkün olmaktadır.

Akut faranjit maalesef tam anlamıyla tedavi edilmez ve hastalığı tetikleyen etkenler devam ettiği sürece hastalık kronikleşir.

Faranjit bulaşıcı hastalıklar arasında sayılmaktadır. Genelde kış mevsiminde görülür. Hastanın tükürük ve burun salgısı ile doğrudan bulaşıcı özellik taşır.

Faranjit Nasıl Geçer Bitkisel

Boğazda Faranjit Nasıl Geçer

Faranjit hastalığından kurtulmak için bitkisel metotlar ile vücuda direnç kazandırılabilir. Bir tatlı kaşığı kimyon, bir tatlı kaşığı kekik, bir çay bardağı sirke ve iki bardak su ile yapılan ilaç kürü, soğuduktan gün içerisinde birkaç defa gargara yapılarak tedavi sağlanabilir.

Ayrıca bir su bardağı kaynatılmış sıcak suya 1-2 çay kaşığı bal, aynı miktarda papatya, adaçayı, kekik, anason, rezene, anason ve civanperçemi çayı da karıştırılarak yapılan başka bir bitki kürü de faranjit hastalığına iyi gelmektedir.

Yine faranjitten kaynaklanan boğaz ağrılarına karşı meyan balı ve nöbet şekeri de çok yararlıdır. Nöbet şekeri boğazdaki gıcıklığı önler, sesi rahatlatır ve mide için de çok yararlıdır.