Yaz meyvesi kavunun faydaları

Kavun'un faydaları:, B vitamini, brom ve iyot içeriyor, sinirleri yatıştırıyor, kanı temizliyor ve kolay bir uyku sağlıyor.

Damar tıkanıklığı, kansızlık için de öneriliyor. Ama hazmı karpuza göre daha güç. Bir de şeker oranı fazla. Ölçüyü kaçırmadan tüketmek gerekiyor.

Açık renkli ve düz kabuklu bal kavunu' iyi bir C, A vitamini, potasyum ve çinko kaynağı olarak en değerliler arasında yer alıyor.

Cildi kuru olanlar için 1 ölçü süt, 1 ölçü kavun suyu ve 1 ölçü su ile hazırlanan karışım, iyi sonuç veriyor.

Meyve salataları, pasta ve tartoletlerde bol bol kullanarak, hem lezzetinden hem de besin değerinden yararlanabilirsiniz.

İBN-İ SİNA: Kavun çekirdeğini ezin ve üstüne temiz soğuk su ilave edin, iyice karıştırın ve yarım bardak yemekten önce tüketin. Bu karışımı haftada üç defa yapmanız yeterli. Bu sıvı yağları parçalar ve zayıflamaya yardımcı olur.

KAVUNUN FAYDALARI

  • Kan azlığında faydalıdır.
  • Osteoporoz, kalp damarlarında faydalıdır çünkü içeriğinde bulunan kremniy elementi damarların elastiyetini sağlamaktadır.
  • Karaciğere faydalıdır.
  • Hamile ve menopoza giren kadınların meyvesidir. İçerisinde bulunan b9 vitamini hafızayı güçlendirerek depresyondan uzak tutar.
  • Güneş aküsü gibi olan kavun, ameliyat sonrası sağlığımıza çabuk kavuşmamız için de bir aküdür.
  • Kavun içeriğinde bulunan beta- karotin, özellikle sık güneşlenen kadınların cildini güzelleştirir ve bronzlaştırır.
  • Serotonin- mutluluk hormonu içeren kavun, gün boyunca enerji depolamanızı, geceleri de rahat uyumanızı sağlar

Dikkat: Etli ve yağlı yemeklerden sonra kavunu eğer direkt olarak tüketirsiniz mideyi ekşitir; ağrı ve sancı verir.

Yemekten önce tüketilmesi gereken kavunu, başka meyvelerle beraber tüketmeyin, çünkü diğer meyvelerin asitleri kavunla biraraya gelemez. Ayrıca hazmı zorlaştırır.

Kavundan sonra soğuk su içmeyin, kefir, yoğurt, süt, alkol tüketmeyin. Emziren kadınlar da dikkatli olmalı. Çünkü kavun, anne sütü ile çocuğun midesini bozarak, çocuğa rahatsızlık verir.