Prostata ne iyi gelir
Bu yazımızda prostata ne iyi gelir sorusunun cevabı bulunmaktadır. Prostat sadece erkekler üzerinde bulunan bir rahatsızlıktır.
Vücuttaki görevi, spermleri dış ortamlardan korumak ve idrar ile beraber atılmasını önlemektedir.
Prostat bezi, testosteron hormonun üretiminin azalması, kişinin ilerleyen yaşlarda başlamaktadır. Prostat bezinin büyümesi, idrar yolunu sıkıştırmaktadır.
Prostat hastalığına yakalanan kişi tedavi edilmediğinde, prostat bezinin büyümesine ve tümör oluşumuna yol açtığı düşünülür.
Bu yüzden prostat hastalığı geçirirken daha dikkatli olunmalı ve tedavi olduktan sonra düzenli bir şekilde kontrole gidilmelidir.
Ayrıca sürekli idrar tutma kişinin mesanesinin iç basınç nedeniyle büyüme gösterir. Buda kişiyi iyi huylu tümör oluşuma tetikler.
İyi huylu prostat kanserine en fazla neden olan yanlış hareketlerden biride ayakta idrar yapmaktadır. Ayakta idrar yapılması esnasında prostat bezi, yer çekiminin etkisiyle çok fazla basıncın altında kalır ve hücrelerde zarar görülür. Sürekli yenilenen hücreler, sonunda tümör oluşumuna sebep olur.
Prostata ne iyi gelir sorusunun cevabına geçmeden önce şunları da bilmemizde fayda vardır. Alkol ve ilaçların içindeki kimyasal maddeler kanserli hücrelerin oluşumuna neden olur. Özellikle ülkemizde fazla ve dikkatsizce kullanılan ağrı kesiciler prostat kanserine neden olduğu klinik araştırmalarda ön görülmüştür.
Sürekli idrar yapma, idrar yapmada güçlük çekme, idrarın damla damla gelmesi veya hiç gelmemesi, kanlı idrar gibi belirtiler iyi huylu prostat kanserinin belirtileri arasında görülür.
Prostata Ne İyi Gelir?
Prostata ne iyi gelir sorusunun cevabına geçelim. Prostat kanserinin tedavisi iki şekilde yapılmaktadır. Çoğu zaman iki tedavi şeklide uygulanmaktadır.
İlaç tedavisi esnasında hastaya bol miktarda testosteron hormonu içeren ilaçlar verilmektedir. Hastalık sırasında mesanede ve prostat enfeksiyonu tespit edilirse antibiyotik ile tedaviye başlanır. İlaç tedavisinin yetersiz kaldığı sırada mesanede iç basıncın böbreği etkilemeye başladığı durumda cerrahi tedavi uygulanmaktadır.
Prostat kanseri, prostat hücrelerinin önüne geçilemeyen bir şekilde çoğalması nedeniyle karakterize bir hastalık haline gelir. Prostat kanseri diğer yollara yayılmaktadır. Bu yayılma kan yolu ve lenf dokuları ile oluşur. Bazı kişilerde hiç veya az salgılanması durumunda testosteron hormonu prostat kanserine neden olabilecek ilk faktörlerdir.
Henüz yayılmamış prostat kanserinde ilk olarak ışın tedavisi ve kriyoterapi uygulanır. Ayrıca ilaç tedavisi olarak da hormon tedavisine başlar. Bu yöntemlerin yetersiz kaldığı durumlarda cerrahi tedavi tek seçenek haline gelir.