Malatya İnönü Üniversitesi 50. yılını kutluyor
- İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Akpolat: - "Kimyada uluslararası en etkili bilim insanları arasında yer alıyor hocalarımız, fizikte yine öyle. Batarya teknolojisinde şu an Türkiye'de en fazla patenti olan üniversiteler arasında 5. sıradayız"

- İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Akpolat:
- "Kimyada uluslararası en etkili bilim insanları arasında yer alıyor hocalarımız, fizikte yine öyle. Batarya teknolojisinde şu an Türkiye'de en fazla patenti olan üniversiteler arasında 5. sıradayız"
Malatya - Malatya'da 1975'de kurulan ve 14 fakülte, 1'i devlet konservatuvarı olmak üzere 2 yüksekokulu, 3 meslek yüksekokulu, 6 enstitü, 1 teknokent, Turgut Özal Tıp Merkezi'nin de aralarında bulunduğu 31 araştırma ve uygulama merkeziyle yaklaşık 40 bin öğrenciye eğitim öğretim hizmeti veren İnönü Üniversitesi 50. kuruluş yıl dönümünü kutluyor.
İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Akpolat, Rektörlük binasında düzenlediği basın toplantısında, üniversitelerinin 50. kuruluş yıl dönümünde çeşitli kutlama programları yapacaklarını, bu kapsamda yıl boyunca konferanslar, sempozyumlar, kongreler ile kültürel ve sanatsal etkinler düzenleyeceklerini söyledi.
Türkiye'nin kuruluş sıralaması olarak 14. üniversitesi olduklarını aktaran Akpolat, sağlıkta dünya markası haline geldiklerini, farklı akademik birimlerde bu başarıyı sürdürmek istediklerini belirtti.
Prof. Dr. Akpolat, üniversite bünyesinde faaliyet gösteren Turgut Özal Tıp Merkezi'nin ülkenin markası olduğuna dikkati çekerek şöyle konuştu:
"Karaciğer ve kemik iliği naklinde Türkiye ve Avrupa sınırlarını aşmış durumdayız. Ortopediden tutun da çocuk cerrahisine ve cerrahinin tüm alt birimlerine kadar Türkiye'de yapılamayan ameliyatlar yapılabiliyor. Türkiye'de ameliyat sayısı olarak en fazla ameliyat yapan üniversite hastanesiyiz.
Eczacılıkta ulusal başarımız var. Kimyada uluslararası en etkili bilim insanları arasında yer alıyor hocalarımız, fizikte yine öyle. Batarya teknolojisinde şu an Türkiye'de en fazla patenti olan üniversiteler arasında, 5. sıradayız."
- Depremde 20 bina yıkıldı
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerde 20 binalarının yıkıldığını, üniversiteyi ayağa kaldırarak eski performansına kavuşturmak için gece gündüz çalıştıklarını dile getiren Akpolat, Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesinin kurulması için hazırladıkları dosyayı YÖK'e sunduklarını, onay almaları halinde yapay zeka ve siber güvenlik bölümlerini de kuracaklarını kaydetti.(AA)
- Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Bu kapsamda, Malatya'nın dört bir yanından Güncel haberleri de dahil olmak üzere, Deprem, İnönü Üniversitesi, Malatya, Nusret Akpolat, Rektör, Turgut Özal Tıp Merkezi, Türkiye gibi önemli konularda haberleri takip ediyor ve sizlerle paylaşıyoruz.
- Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
- Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
- Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.