Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde, yaklaşık 25 yaban domuzundan oluşan sürüsü, ekili alanlara zarar vererek çiftçilerin kabusu oldu. Domuz sürülerinin tarlalarda oluşturduğu tahribat, bölgedeki çiftçileri endişelendiriyor.
MALATYA (İHA) - Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde, ekili alanlara zarar veren yaban domuzları, çiftçilerin korkulu rüyası haline geldi. Karaterzi ve Yuvalı Mahallesi'ndeki arazilerde, yaklaşık 25 yaban domuzundan oluşan sürü, yiyecek ararken tarlalarda büyük tahribata yol açıyor.
Çiftçiler, bu domuz sürülerinin ekili alanları tahrip etmesinden endişe ederken, bu soruna çözüm arayışları devam ediyor. Yaban domuzlarının tarıma zarar veren hareketleri, Malatya Doğanşehir Domuz Timi tarafından yakından izleniyor.
Ekibin dron kullanarak havadan görüntülediği sürüler, bölgedeki zararları daha da görünür kılarken, çiftçilerin zararı en aza indirmek için yeni önlemler talep ettikleri belirtildi.
- Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Bu kapsamda, Malatya'nın dört bir yanından Güncel haberleri de dahil olmak üzere, Doğanşehir, Malatya gibi önemli konularda haberleri takip ediyor ve sizlerle paylaşıyoruz.
- Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
- Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
- Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.