Malatya'da iki kardeşin hayatını kaybettiği kazada babaya tutuklama kararı
Malatya'nın Akçadağ ilçesinde, 11 yaşındaki bir çocuğun kullandığı traktörün neden olduğu kazada hayatını kaybeden Ada ve Zelal Yıldırım kardeşler davasının ilk duruşması görüldü. Kazada, çocukların ölümüne yol açan 11 yaşındaki sürücünün polis memuru babası B.A. hakkında tutuklama kararı verildi.
Malatya'nın Akçadağ ilçesinde, 11 yaşındaki bir çocuğun kullandığı traktörün neden olduğu kazada hayatını kaybeden Ada ve Zelal Yıldırım kardeşler davasının ilk duruşması görüldü. Kazada, çocukların ölümüne yol açan 11 yaşındaki sürücünün polis memuru babası B.A. hakkında tutuklama kararı verildi.
MALATYA (İHA) - Malatya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuksuz sanıklar B.A. ve eşi P.A., kazada hayatını kaybeden çocukların ailesi ve avukatlar katıldı. Mahkeme, kazanın detayları ve sanıkların ifadeleri doğrultusunda davayı ele aldı.
Sanık baba B.A. mahkemede verdiği ifadede, oğlunun traktörü kendi kontrolünde kullandığını ve tek başına kullanmadığını iddia etti. Anne P.A. da oğlunun traktörü eşinin yanında kullandığını ancak bunu doğrudan görmediğini söyledi.
Mahkeme, avukatların ve iddia makamının talebi üzerine sanık B.A. hakkında tutuklama kararı verdi. Duruşma sonrası olay yerinde keşif yapılmasına karar verilirken, dava ise 29 Nisan'a ertelendi.
Olayın geçmişi
Akçadağ ilçesine bağlı Ören Mahallesi'nde 24 Temmuz 2024 tarihinde meydana gelen olayda, Çatyol mevkisinde seyir halinde olan K.A. (11) yönetimindeki 44 AEL 870 plakalı traktör, sürücüsünün kontrolünden çıkarak yol kenarında oynayan çocukların arasına daldı. Araç bir evin duvarına çarparak durabilirken, feci kazada G.Ş. (7), A.K. (7) yaralandı, Ada Yıldırım (7) ile ablası Zelal Yıldırım (11) ise hayatını kaybetti. Olay sonrası araç sürücüsü çocuğun babası bir süre gözaltında tutulduktan sonra serbest bırakılmıştı.
- Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Bu kapsamda, Malatya'nın dört bir yanından Güncel haberleri de dahil olmak üzere, Akçadağ, Gözaltı, Malatya, Polis gibi önemli konularda haberleri takip ediyor ve sizlerle paylaşıyoruz.
- Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
- Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
- Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.