L'Oreal Türkiye, "sürdürülebilir gelecek" çalışmalarına devam ediyor
İSTANBUL - L'Oreal Türkiye, farkındalığı güçlendirmek ve gelecek nesillere daha sürdürülebilir bir dünya bırakmak hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor.
İSTANBUL - L'Oreal Türkiye, farkındalığı güçlendirmek ve gelecek nesillere daha sürdürülebilir bir dünya bırakmak hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor.
Şirketten yapılan açıklamaya göre, L'Oreal Türkiye, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri'ndeki 17 maddenin 16'sını kapsayan sürdürülebilirlik hedefleri ve girişimleriyle öne çıkıyor.
Şirket, 22 Nisan Dünya Günü'nde, dünyanın sınırlarına saygılı biçimde, sürdürülebilir yöntemlerin artmasını, dünyanın karşı karşıya kaldığı çevresel tehditlere dikkati çekmek hedefiyle güzelliği ve sürdürülebilirliği daha kapsayıcı ve sorumlu hale getirmek için yatırımlarına devam ediyor.
Su kaynaklarının verimli şekilde kullanılması ve tüketimin azaltılması için farklı ve inovatif uygulamalara yatırım yapan şirket, hedefi doğrultusunda İstanbul Üretim Tesisi'ni "suyu geri dönüştüren su dostu fabrikaya" çevirdi. Şirket, bu sayede endüstriyel süreçlerde kullanılan suyun yüzde 100'ünü geri dönüştürerek yılda 10 milyon litre su tasarrufu sağlıyor.
Şirket, Gjosa ile geliştirdiği "su tasarrufu sağlayan" duş başlığıyla kuaför salonlarında yüzde 69'a varan tasarrufa olanak veriyor. Gjosa duş başlığının geçen yıldan bu yana Avrupa ve Orta Doğu'da 10 binden fazla profesyonel kuaför salonunda kullanılması ile 182 milyon litre su tasarrufu sağlandı.
Gelecek yıllarda bu inovasyonun dünya çapında 200 binden fazla salonda sunulmasını hedefleyen şirket, su tasarrufu sağlayarak çevreye katkı sunarken iş ortaklarının suyu daha verimli kullanması konusunda fark yaratıyor.
"Gelecek İçin L'Oreal" sürdürülebilirlik taahhütleri kapsamında tüm faaliyetlerini çevresel etkileri iyileştirmeye ve bu yönde yeni düzenlemeler geliştirmeye adayan şirket, sürdürülebilirlik konusunda her fırsatı değerlendirebilmek adına tüm tanzim teşhir malzemelerini "eko-dizayn" üretiyor.
Şirket, eko-dizayn tasarımlar ile imalatı, kullanımı ve imha edilmesi gibi süreçlerden kaynaklanan olumsuz çevresel etkileri en aza indirmeyi amaçlıyor.
Açık inovasyon stratejisi doğrultusunda startuplarla işbirliği yapan şirket, sürdürülebilir bir gelecek inşa etmek için çözümler geliştiriyor.
Şirket, Carbios startupı ile enzimatik teknolojisi kullanılarak geliştirilen ve sonsuz kez geri dönüştürülebilen plastik şişeyi hayata geçirerek plastik atıkla mücadelede çözüm sunuyor. Yeni enzimatik teknolojisiyle şeffaf, renkli, opak ve çok katmanlı her türlü petin geri dönüştürülmesi sağlanabiliyor.
Dünyanın büyük çevresel raporlama platformlarından Carbon Disclosure Project (CDP) tarafından bu yıl 8. kez üst üste "iklim değişikliğiyle mücadele", "ormanları koruma" ve "su güvenliğini sağlama" temalarının tamamından A notu alan şirket, bu yıl da 21 bin şirket arasından tüm temalarda A notu alan 10 şirketten biri oldu.
Sosyal ve çevresel sorunların iyileştirilmesi için 200 milyon avroyu aşkın bir fon oluşturan şirket, bunun 50 milyon avroluk bölümünü denizler ve sulak alanlar da dahil olmak üzere kaybolan, bozulmuş habitatların onarılması için ayırdı.
Öte yandan 22 Nisan Dünya Günü'nde Türk startup Kozalak Yangın ile de işbirliği yapan şirket, İstanbul Heybeliada'daki 1 hektarlık orman alanını yangınlara karşı korumaya aldı.
Şirket, yaklaşık 10 bin ağaçtan oluşan orman alanını koruma altına alarak yılda 30 ton oksijen üretilmesine katkı sağlıyor ve 50 tonluk karbon emisyonunun da önüne geçiyor.
- Çevreye saygılı ürünler
Şirket, çevreye saygılı ürünler ve uygulamalar geliştirerek toplumsal fayda sağlamayı sürdürüyor.
Bağımsız denetçi Bureau Veritas tarafından onaylanan Ürün Etkisi Etiketleme Sistemi'ne sahip olan Garnier, tüketicilerin aldıkları ürünlerin çevresel ve sosyal etkilerini etiket üzerinde görebilmelerini sağlıyor.
L'Oreal Professionnel Serie Expert Serisi ile tüm ürünlerde yüzde 95'e kadar geri dönüştürülmüş plastik kullanılıyor ve üretim fabrikasında karbondioksit nötr olarak üretim yapılıyor. Üretim süreçlerinde kullanılan suyun yüzde 100'ü ise geri dönüştürülüyor.
L'Oreal Professionnel Dia Light Serisi, yüzde 95'i geri dönüştürülmüş alüminyumdan üretilen tüpten oluşuyor ve yüzde 100 geri dönüştürülmüş plastikten üretilen kapak kullanılıyor.
La Roche-Posay'in Anthelios güneş koruyucu ürünündeki ambalaj kullanımında plastik kullanımını yüzde 45 azaltan şirket, 2025'e kadar yüzde 70'i geri dönüştürülmüş plastikten üretilen ambalajlar ile devam ederek 10 bin ton saf plastik tasarrufu sağlamayı hedefliyor.
Giorgio Armani'nin dünyaya karşı taşıdığı sorumluluğu ve çevre vizyonunu temsil eden My Way parfümünde dünyanın dört bir yanından toplanan doğal içerikler, sürdürülebilir yollarla elde ediliyor.(AA)