Kent Müzesinde sergilenen asırlık çizmeler vatandaşların ilgisini çekiyor
Elazığ Kent Müzesinde 1925 yılında kentin ilk taksi ve kamyon şoförlerinden Mustafa Atik'e ait körüklü çizmeler, ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Çizmeler tarih boyunca zengin ağalar tarafından tercih edilen, çıkardığı gıcırtı sesiyle ünlüydü.
Elazığ Kent Müzesinde 1925 yılında kentin ilk taksi ve kamyon şoförlerinden Mustafa Atik'e ait körüklü çizmeler, ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Çizmeler tarih boyunca zengin ağalar tarafından tercih edilen, çıkardığı gıcırtı sesiyle ünlüydü.
ELAZIĞ (İHA) - Elazığ Kent Müzesi, kent tarihine dair önemli tarihi eserlere ev sahipliği yapıyor. 1925 yıllarına ait, Elazığ'ın ilk taksi ve kamyon şoförlerinden Mustafa Atik'e ait çizme, müzenin envanterine kazandırıldı ve sergilenmek üzere halkla buluşturuldu. 7 ile 10 parçadan oluşan körükler içeren çizme, bir dönemin önemli giyim unsurlarından biriydi ve özellikle ağaların tercih ettiği, gösterişli bir ayakkabı türüydü. At binmeyi kolaylaştıran yapısı ve tamamen doğal malzemelerden üretilmesi nedeniyle belirli bir kesim tarafından yoğun olarak kullanılan bu çizmelerin en dikkat çeken özelliği, gıcırtı sesleriyle ortama giren kişinin itibarını temsil ettiğine inanılmasıydı.
- Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Bu kapsamda, Elazığ'ın dört bir yanından Güncel haberleri de dahil olmak üzere, Elazığ, Kamyon, Tarihi Eser gibi önemli konularda haberleri takip ediyor ve sizlerle paylaşıyoruz.
- Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
- Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
- Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.