
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde öğretmenlik yapan Mehmet Geylani kardan köpek balığı yaparken, ağzına da salçalı bir bez bırakarak et parçası görüntüsü oluşturdu.
Hakkâri - Günlerdir etkili olan yoğun kar yağışı merkezde 1 metreyi bulurken, yüksek kesinlerde ise 2 metreyi geçti. Yoğun kar yağışını fırsat bilen bazı vatandaşlar ise karı eğlenceye çevirdi. Şemdinli'de görev yapan resim öğretmeni Mehmet Geylani, Çatalca köyünde kar yağışını sanata çevirerek kardan köpek balığı yaptı. Karı sanata dönüştüren Mehmet Geylani, "Şemdinli'de resim öğretmeniyim. Yan dalım heykeltıraşlıktır. Bu yıl yağan karı fırsata çevirmek istedim. Yapmak istediğim figür köpek balığıydı. Yapmadan önce realist bir figür düşündüm ve bunu odun külünden yararlanarak rengini yakaladım. Daha sonra köpek balığının ağzında salçalı bir bez bırakarak et parçası hissini vermeye çalıştım. Açıkçası elimde modelaj kalemleri olmadığı için istediğim sonucu tam alamadım. Ama yine köpek balığını kardan yaptım" dedi.
- Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Bu kapsamda, Hakkari'nin dört bir yanından Güncel haberleri de dahil olmak üzere, Hakkari, Kar Yağışı, Şemdinli gibi önemli konularda haberleri takip ediyor ve sizlerle paylaşıyoruz.
- Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
- Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
- Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.