Bağırsak Gazına Ne İyi Gelir
Bu yazımızda bağırsak gazına neye iyi gelir sorusunun cevabını bulacağız. Bağırsak gazına tıp biliminde Flatulans adı verilmektedir. Bağırsak gazları, gazın ve havanın bağırsaklarımızdan rektuma kadar olan yerlerde oluşur. Kişilerde ender olarak flatulans yani bağırsak gazı görülmesi tamamen normal bir süreçtir.
Çünkü bir insan bir günde ortalama olarak on ila yirmi kez gaz çıkarır. Ancak, oluşan bağırsak gazları sık sık meydana geliyor ve kötü bir koku yayılıyor ise o zaman bir rahatsızlıktan bahsedebiliriz.
Bağırsak gazları genellikle istenmeyen durumlar ve ortamlarda ortaya çıkabilir. Bağırsak gazları ciddi bir sağlık sorunu olmasa da kişilere utanma durumu yaşatabilir. Kişiler gün içerisinde bedenlerinin içerisine aldıkları gazları dışarı atma ihtiyacı hissederler.
Normal olarak kişilerde günde on ila yirmi defa bu gazların dışarıya atımı olabilir. Bazı kişilerde gaz çıkaramama durumu ağrılara yol açabilir. Bu sebeple gaz çıkarmak kişiler için bir ihtiyaçtır. İnsanlarda oluşacak gazların çıkışına maalesef engel olamayız ve olmamalıyız. Bağırsak gazına ne iyi gelir sorusunun cevabına geçmeden önce belirtilerinden bahsetmekte fayda vardır.
Kişilerde oluşan bağırsak gazlarının belirtileri ise;
Distansiyon denilen karın bölümünde şişkinlik hali, yellenme veya geğirme yolu ile isteyerek ya da istemeyerek gaz çıkarma, karın bölgesinde meydana gelen kasılmalar ve ağrı, mide kısmının düğümlendiği hissi gibi belirtilerdir.
Bağırsak Gazına Ne İyi Gelir?
Bağırsak gazlarının tedavisinde bitkisel ilaçlar sık biçimde kullanılır. Sizlere sıkça uygulanan iki bitkisel tedavi şeklinden kısaca bahsedelim. Böylece bağırsak gazına ne iyi gelir sorusunun cevabını bulmuş oluruz.
İlk tedavi yöntemi olarak, sabahları aç karnınıza ılık suyun içine bir limonun suyunu sıkıp için. Genel olarak iyi sonuçlar verdiği görülmüştür. Şayet limonun suyu midenize zarar veriyor ise bu yöntemi uygulamayın. Bunun yerine, 1 su bardağı kadar kaynamış sıcak suyun içine 1 parça oğul otu (melisa) koyup 5 dakika demleyip, süzün ve süzülen suyu için.
İkinci tedavi yöntemi olarak ise, bir çorba kaşığı kadar papatyayı bir cezve kaynar suyun içinde demledikten sonra için. Şişkinliği alacak ve gaz oluşumunu önleyecektir. Aynı şekilde bir çorba kaşığı nane ve kekiği bir cezvede kaynattıktan sonra, 5 dakika kadar demlenmesini bekleyip için.
Bir cevap yazın