Lahananın Faydaları Lahananın Yararları Lahana Maskesi

Düşük kalorili sebzeler arasında yer alan lahana, çok yaygın olarak salatalarda kullanılmaktadır.

Yeşil yapraklı sebzeler arasında lahana, herkes tarafından sevilen ve birçok salata ve yemekte kullanılabilen bir sebzedir.

Karadeniz yöresinde çok yaygın bir kullanıma sahip olan lahana besin değerleri oldukça yüksektir.

Lahana Besin Değerleri

Lahananın

Bol miktarda diyet lifi, protein, flor, nisain, pridoksin, riboflavin, C ve K vitaminleri içermektedir. Lahana, sodyum ve potasyum açısından da zengindir.

Aynı zamanda sağlık için faydalı sebzeler arasında bulunan lahana, kalsiyum, demir, magnezyum, manganez, fosfor ve çinko içermektedir.

Bir porsiyon bir başka deyişle, bir fincan lahana bir kişinin K vitamini ihtiyacını %90'ını karşılamaktadır.

Cilt Sağlığı İçin Lahananın Faydaları

Lahana

Besin değerleri arasında bulunan C vitamini, lahananın zengin olduğu besin değerlerindendir. Lahana, düzenli olarak tüketildiğinde cilt sağlığına önemli ölçüde fayda sağlamaktadır.

Cildin yaşlanma sürecini önemli ölçüde yavaşlatan lahana, ciltte berraklık ve sağlıklı bir görünüm için de katkı sağlamaktadır.

Cilt hücrelerinin sağlığını koruyan D vitamini, kalıcı olarak cilt sağlığı için gerekli bir besin değeridir. Düzenli lahana tüketimi, kükürt açısından zengin olduğu için, akne oluşumunu da önlemektedir. Parlak bir cilt için lahana, maske olarak da kullanılmaktadır.

Lahana Maskeleri

Lahananın Faydaları

Lahana lapa haline getirilerek cilt bakımı için ve cilt hastalıkları için uygulanabilmektedir. Egzama, sedef, döküntü ve böcek ısırıkları problemlerinde lapa halindeki lahana bölgeye uygulanır.

15 dakika cilt hasarının bulunduğu bölgeye uygulanması yeterlidir. Düzenli olarak uygulandığında problem kısa sürede iyileşecektir.

Cildin yumuşaması ve esnemesi içinde bir lahana yaprağı cilde konur ve üzerine bir bez konularak sıkıştırılır. Haftada bir kez uygulanabilen bu maske, daha yumuşak bir cilt için uygulanabilmektedir.

Saç Sağlığı İçin Lahananın Faydaları

Lahana ve Faydaları

A vitamini açısından zengin olan lahana, saç sağlığı için de faydalıdır. Düzenli lahana tüketimi ile saç sağlığına yardımcı olan bu besindir.

Lahana tüketmeyi sevmeyenler, lahanayı bir su içinde haşlayıp çıkan suya limon ekleyerek saçlarını yıkayabilirler. Lapa haline getirilmiş olan lahana, maske olarak saçlarda kullanılabilmektedir.

Bu maske, saçlarda doğal bir parlaklık ve yumuşaklık oluşturmaya yardımcı olacaktır. Lahana suyu veya diğer lahana maskeleri, saç dökülmesine karşı da uygulanabilmektedir.

Lahananın Sağlık Üzerine Etkisi

Lahananın Yararları

Diyet yapanlar için lahana tüketimi önerilmektedir. Bir fincan pişirilmiş lahana içerisinde yaklaşık 30 kalori bulunmaktadır.

Lahana çorbası diyeti ile birçok kişi kısa sürede kolay kilo vermeyi başarmıştır. Bağırsak hareketlerini kolaylaştıran lahana kabızlığı önlemektedir.

Lahananın Lahana

Zihinsel hastalıkları, unutkanlık gibi problemleri olan kişilerin düzenli olarak lahana tüketmesi önerilmektedir. Beyin sağlığını önleyen lahana, kişilerin yaşlılıklarında da unutkanlık problemlerinin oluşmasını engellemektedir.

Beta katoren açısından zengin bir besin olan lahana, göz sağlığını korumaktadır. İçerisinde bulunan aminoasitler, enfeksiyon oluşumunu engellemektedir. Bu nedenle bağışıklık sistemini güçlendirmek için tüketimi uygundur.