Yüzümüze maske yapıyormuyuz (maske yapımı)
Cildinize ne sıklıkta maske yapıyorsunuz? Yorulan cildinizi dinlendirmek için hazır veya ev yapımı maskelerden yararlanabilirsiniz!
Maskeler, günlük cilt bakımı açısından vazgeçilmez ürünlerdir. Ciltteki çizgileri, lekeleri ve sebumu ortadan kaldırma özelliklerinden dolayı gerçek bir ‘'sorun çözücü' olarak nitelendirilirler.
Çizgiler kayboluyor
Yüzdeki lekeleri ve çizgileri ortadan kaldıran maskeler dışında göz çevresindeki şişlikleri de yok eden ve kurumuş dudaklara gereken nemi sağlayan çeşitli ürünler de bulunur. Dermatologların belirttiğine göre günümüzde kullanılan maskeler, cilt tarafından süratle emilir, normal bir cilt temizleyicinin ortadan kaldırmasının mümkün olmadığı lekelere de çözüm getirir. Ancak sağladıkları etki yine de geçici olur.
Aktif maddeler
Maskelerin içerdikleri bu aktif maddeler, önce ciltte aşırı üretime yol açar, daha sonra da bu ölü hücrelerin ciltten temizlenmesi suretiyle etki ederler. Uygulanan maskeler, cildi tıkayan maddelerin bulunduğu deri yüzeyini yumuşatır ve ürünün cildin alt tabakasına daha kolay ulaşmasına ortam yaratır.
Cildiniz temiz olmalı
Maskelerin etkisini artırmak için uygulamadan önce cildinizi nazikçe temizleyin. Bu işlem için az miktarda alfahidroksilasit içeren bir temizleyici kullanın. Maskenin nemli olmayan bir ortamda uygulanması gerekir, banyo gibi nemli ortamlarda maske uygulamaktan kaçının. Cildi maske uygularken, sürülecek tabakanın, ekmeğe sürülen yağ gibi ince olmasına dikkat edin. Maskeyi boynunuza da uygulamayı unutmayın.
Krem tipi bir maskeyse bir süre beklettikten sonra, ince bir kağıt yardımıyla ciltten alın. Killi veya jelatin yapılıysa, ılık suyla yıkayın ve kurulayın. Her zaman nazikçe davranmaya özen gösterin. Cildi incitmemeye dikkat edin. Hazır maskeler, serinletici etki sağlama açısından, bir süre buzdolabında bekletildikten sonra uygulanabilir
cildimde lekeler ve izler çok bunun için ne yapmalıyım lütfen güzel ve uygulanabilir bir çözüm sunun