Güneş Kremi Nasıl Kullanılır?
Bronzlaşma söz konusu olduğunda dikkat edilmesi gereken en önemli konu güneşten koruma etkisi bulunan sprey, losyon ya da kremlerin kullanılmasıdır.
Güneş kremleri güneşin bir kısmını absorbe ederken, kalan kısmını geri yansıtan özellikte ürünlerdir.
Bu sebeple cildin nem oranını arttırdıkları gibi, cildi onarmak için vitaminler ya da antioksidan özellikli maddeler de barındırabilirler.
Güneş kremlerinin birçoğu kısa vadede güneşin zararlı etkilerinden korur. Ancak uzun vadede cilt kanserine yol açabilen, UV ışınlara karşı koruyucu özellikte değildir.
Çoğu kişi bu konuda aldanarak niteliksiz ürünleri kullanabiliyor. Yapılan diğer bir yanlış ise, uygulama miktarı ve uygulama sıklığı.
Günümüzde piyasada olan ürünlerin en etkilisi bile maksimum 2 saat etkisini koruyor. Bu sebeple güneş kreminizi güneşe çıkmadan yaklaşık 20-30 dakika kadar önce uygulamalı ve güneşe çıkmadan da tekrar uygulamalısınız.
Ayrıca sadece yüz kısmına değil, ense ve kulak arkası gibi genelde unutulan bölgelere de güneş kremi sürülmelidir.
Cilt için önerilen miktar her 3 santimetre kare için, yaklaşık 2 gramdır. Ayrıca denize ya da havuza girerken, çıktıktan sonra ve hatta kurulanmadan sonra mutlaka yeniden sürülmelidir.
Sadece deniz kıyısında değil, gün içinde de pek çok kez güneşe maruz kalındığı için günlük yaşamda da güneş kremi kullanılmalıdır. Peki, güneş kremleri arasında farklılığı oluşturan etmeni biliyor musunuz?Bu etmen SPF yani bildiğimiz ismi ile faktördür. Bu, kişinin güneşten korunmasının bir ölçüsüdür. Yani normal şartlarda 20 dakikada yanan bir kişinin, 10 SPF’lik bir ürün kullandığında 120 dakika süre ile yanması beklenir.
Son olarak Avrupa sisteminde ve Amerikan sisteminde SPF’lerin farklılık gösterdiğini unutmamalısınız. Amerikan sistemine göre 10 SPF, Avrupa sisteminde 5 SPF’dir.
Güneş Lekeleri İçin Maske Tarifi
Bir tutam maydanoz, bir fincan yoğurt ve çeyrek limon suyunu karıştırıp püre kıvamına getirin. Cildinize sürüp 30 dakika bekletin.
Bu uygulamayı haftada bir kere yapmanız yeterli olacaktır. Ancak güneş koruyucu krem kullanmayı unutmayın.
Bir cevap yazın