Bebeklerin Bakımı Nasıl Olmalı: 11 Altın Öneri

Bebeklerin gelişiminin hızlı olduğu yaşlarda bebeğinizle aranızda kuracağınız bağ, bebeğinizin gelecekte ruhen, fiziken, bedenen sağlıklı olarak gelişmesini sağlayacaktır. Özellikle bebeğinizin beslenmesine, giyimine, uykusuna ve temizliğine dikkat ederek bebek gelişiminin sağlıklı olmasını sağlayabilirsiniz.

Bebek bakımı, gelişimiyle ilgili uygulamanız gereken altın öneriler

1. Bebeğinizin sağlıklı bir şekilde gelişim göstermesini istiyorsanız bebeğinizin beslenmesinin yeterli ve düzenli olmasını sağlamalısınız. Bebeğinizin beslenmesi yeterli olmadığında hem hastalanacak hem de gelişimi yavaşlayacaktır.

Bebeklerin Bakımı Altın Öneri

2. Bebeğinizin hızlı gelişim gösterdiği ilk 12 ayda tamamen sizin ruhsal durumunuzu yansıtacağı için bebeğinizle vakit geçirirken mutlu olmalı, güler yüz göstermeli ve bebeğinizin gülmesini sağlamalısınız. Bebeği ürkütmemeli, yüksek sesle konuşmamalı ve bebeği korkutmamalısınız.

bebek bakımı nasıl olmalı

3. Bebeklerin uyumaları için yastık tercih etmemeli, 1 yaşından sonra yorgan kullanmaya başlamalısınız. Bu sürelerde yastıksız uyutmalı ve hafif bebek battaniyeleri tercih etmelisiniz. Bebek üzerindeki örtüyü ayağıyla itip açabilmelidir, açamazsa sıkıntıdan uyanıp huzursuz olacaktır.

evde bebek bakımı nasıl olmalı

4. Yeni doğan bebeklerin ayakları belirli bir süre tulum içinde kalmalı ve bir süre sonra çıplak ayakla dolaşması sağlanmalıdır. Ayakkabı giydirilmemeli ve ayak tabanının normal olarak gelişmesi sağlanmalıdır. Yürümeye başladığı 10. Aydan itibaren yumuşak ve ortapedik tabanlı ayakkabılar tercih edilmelidir.

yeni doğan bebek bakımı nasıl olmalı

5. Altıncı aydan itibaren ek gıdalar vermeye başlayacağını bebeğiniz için 3 günde bir farklı bir ek gıda vererek vücudunun ihtiyaç duyduğu bütün minarelleri ve vitaminleri almasını sağlamalı ve fizyolojik gelişiminin normal omasını sağlamalısınız.

yeni doğan bebek bakımı beslenmesi

6. Bebeğiniz oyuncaklar oynama dönemine girdiğinde oynayabileceği oyuncaklar tercih ederek bu oyuncakların steril olmasına ve kolay parçalanmayan, bebeğinizin yutamayacağı özelliklere sahip olmasını sağlamalısınız.

bebek bakımı nasıl olur

7. Bebeğinizin sakinleşmesi ve dikkatinin bir noktaya odaklanması için kolaylığa kaçıp tv izletmemelisiniz. Bu durum hem göz sağlığını bozacak hem de bebeğinizin bir süre her hangi bir şeye yoğunlaşmasını zorlayacaktır.

bebek bakımı

8. Bebeğinizin temizliğine dikkat etmelisiniz. Piyasada satılan ve güvenilirliği bulunmayan bebek şampuanlarını tercih etmemeli, bebeğinizin cilt ve göz sağlığı için doktorunuzun önereceği şampuanları ve masaj yağlarını tercih etmelisiniz. Bu sayede bebeğinizin cildinin alerji olmasını önlemiş olursunuz.

bebek bakımı anne eğitimi

9.Bebeğin sağlıklı gelişimi için anne ile geçirdiği vaktin üçte biri kadar babası ile vakit geçirmesini sağlamalı, babasına alışmasını ve babası ile arasında güven bağı oluşmasını sağlamalısınız. Bu durumda bebeğin ruhsal ve zihinsel gelişimi sağlıklı olarak devam edecektir.

bebeğin günlük bakımı nasıl olmalı

10. Bebeğinize uyurken ve oynarken belirli pozisyonlara alışmasını sağlayın. Uyurken onunla birlikte sırt üstü uyuyun, oynarken karın üstü pozisyon alması için alıştırın. Bu uygulamaları düzenli olarak yaptığınızda bebeğiniz artık uyku saatinde kendiliğinden sırt üstü uyuyacak, oynarken de yüz üstü pozisyona gelecektir. Bu durum bebeğinizin omuriliğinin sağlıklı bir şekilde gelişmesine katkıda bulunacaktır.

yeni doğan bebek bakımı

11. Bebeğinizin gülmesini sağlamak için bol bol güldürün. Gerektiğinde gıdıklayın ve gülmesini sağlayın. Bebeğinizin mutlu olarak serotonin salgılaması ruhsal olarak sağlıklı olarak gelişmesini sağlayacak ve bebeğinizi güldürdükçe sizinle arasında aluşan güven bağı kuvvetlenecektir.

Bebeklerin Bakımı Nasıl Olmalı Altın Öneri

Bebeklerinizin sağlıklı gelişimi için göz önünde bulundurmanız gereken 11 altın kural bu şekildedir. Bu kuralları uygulayarak bebeğinizin sağlıklı bir fizyolojik gelişim geçirmesini sağlayabilir ve mutlu bir bebeklik dönemi geçirebilirsiniz.