Perde Temizliği ve Bakımı Nasıl Yapılır
Evinizin camları için özenerek seçtiğiniz perdelerin temizliği hem kolay hem de zordur.
Ev içerisinde yapılan yemek kokularının perdelere sinmesi, uzun süre temizlenmeyen perdelerdeki sararmalar ve özellikle sigara kullanılan bir evde sigara dumanından koku ve sararma olması biraz can sıkıcı gelebilir.
Bu yüzden perde temizliği için uygulamanız gereken yöntemler bulunmaktadır.
O Halde, Perde Temizliği Ve Bakımı Nasıl Yapılır?
Perdelerinize zarar vermeden ve yıkadıktan sonra kırışmaması için oldukça büyük çaba verilir. Buruşuk perdeyi daha sonrasında ütüleme ihtiyacı duyabilirsiniz. Geniş ve uzun perdelerin ütülenmesi zahmetli olabilir.
Perdelerde oluşan lekeleri ve sararmayı gidermek için tül ağartıcı ürünlere başvurabilirsiniz. Açık renk perdelerde kullanılacak bir çok beyazlatıcı ürünler bulunmaktadır.
Makinede yıkanan perdeler asla sıcak su ile yıkanmaması gerekir. Perdenizde oluşan sararmalar içinse bir gece önceden deterjanlı suda bekletip ertesi gün makinede yıkama yaparsanız lekelenmelerden daha çabuk kurtulabilirsiniz.
Deterjanlı su içerisine yumurta kabuklarını bir poşete toplayarak suyun içerisine koyarsanız daha beyaz perdelerin olmasını sağlayabilirsiniz.
Tül perdeler için genellikle ütü gerekmez. Makinede uygun ayarda yıkadığınızda bittiğinde direk asabilirsiniz. Tül kendini salacaktır ve ütüye gerek kalmayacaktır.
Son zamanlarda çokça tercih edilen stor perdelerde ise bu perdelerin sert durması için kumaş etrafına apre denilen bir malzeme kullanılır ve uzun süre kiri tutmaz. Genel olarak stor perde temizliği perdecilerde yapıldığında daha sağlıklı olacaktır.
Perde temizliği ve bakımı hanımlar için zor olsa da sık sık tül perdelerin temizlenmesi gerekir. Ütü gerektirmeyen perdeler daha çok tercih edilir.
Kalın perdelerde ise yıkama talimatlarını dikkate alarak perde temizliği yapabilirsiniz.
Perdelerinizin eviniz içerisinde güzel kokmasını isterseniz oda kokularını perde üzerine sıkarak kokunun yayılmasını sağlayabilirsiniz.
Bir cevap yazın