Biberiyenin Faydaları, Biberiye Hangi Hastalıklara İyi Gelir
Şifalı bitkiler arasında en çok kullanılan bitkilerden biri olan biberiye, çiçeği ve yaprağı ile çok faydalı bir şifa kaynağıdır. En fazla iki metreye kadar uzayabilen boyu ve hoş rayihasıyla çok verimli bir bitkidir.
En çok faydasının dokunduğu rahatsızlıklar, yaraların steril hale getirilmesi, bronşitin hafif atlatılması, astım, kısmi baş ağrısı, başın dönmesi, kalbin çarpıntı yapması, anemi ve midenin hazmetme problemidir.
Ağızda çalkalanan bu bitkinin suyu boğadaki tahrişleri iyi eder. Ayrıca yine suyu dalaktaki hastalıklarda, karaciğerdeki veya tendeki sarılıkta çok kullanılır.
Yağı da ayrı bir şifa kaynağı olan biberiye, el-ayak incinmeleri, burkulmaları ve çıkmalarında parasetamol gibi etkili bir ağrı gidericidir. Romatizmanın neden olduğu sızılara da bire birdir.
Boşaltım sistemi ile ilgili olarak hem kadınların özel günlerindeki sağlıksız sonuçlar yaratan kanama olmamasının hem de idrara çıkamamanın çözümü biberiyedir. Vücudun kas kramplarını başka bir şeye ihtiyaç duymadan çözer.
Hazırlanan biberiye çayı böbrek taşının düşmesine, sarılığa, midenin güçlenmesine, zihne, ciğerlere ve kalbe iyi gelmektedir.
Biberiye yaprağı soğuk kaynaklı göz ağrılarını dindirir. Etkileyici yapısıyla gözün dahi görme netliğini yükseltir. Kanın toksinlerden arınarak saf hale gelmesini sağlar ve ayrıca tıkanan damarları güzel bir diyet yardımı ile açabilir.
Biberiyeden elde edilen yağ soğuk giren tüm kulunç veya eklemleri iyi etmektedir.
Hekimler eski zamanda biberiye çiçeği ile elde ettikleri macunları verem hastalarını iyi etmekte kullanırlardır. Bitki değişmediğine göre aynı özelliği devam etmektedir.
Böbrek ve mesanedeki kumların vücuttan ifrazatını sağlar. Böylece taş oluşumunun önüne geçer ve idrar yollarına vereceği zararı erkenden önlemiş olur. Zaten idrar sökücü özelliği ile sık idrara çıkartarak kumların dökülmesine yardımcı olmaktadır.
Bir cevap yazın