Biberin Faydaları, Biber Hangi Hastalıklara İyi Gelir

Hangi çeşidi olursa olsun, ister beyaz, ister sivri, ister dolmalık olsun; ister acı, ister siyah olsun; her türünün şifası mevcuttur. İlk yetiştiği yerler baharatlarıyla ünlü Hindistan ve acısıyla ünlü Meksika'nın yer aldığı Güney Amerika'dır.

Familya olarak patlıcangillere bağlı olan biber, baharat için kullanılmasının yanında sebze olarak da hem çiğ hem de pişirilerek kullanılır. Renginin aksine C vitamini yönünden çok zengindir. Bağırsak ve midedeki mikropları dağıtma özelliği vardır.

Düzenli tüketildiğinde ister acı ister tatlı olsun, göğüs bölgesindeki mekanik ağrılara ve öksürüğe iyi gelmektedir.

Organizmamızdaki eklem bölgeleri olan diz veya dirsek gibi alanlardaki ağrıların azaltılması için masaj yapılarak sürmek, eklem yerlerindeki enfeksiyonları gidermesi ve romatizmal sızıları bastırması yönünden çok yararlıdır. Ayrıca buralardaki kan akışını hızlandırdığı için damar tıkanma şikayetlerini engeller.

Özellikle acı biber iştahı arttırır. Midedeki salgıların artmasını sağlayarak beyne aç olduğu mesajını iletir ve vücut yemek yeme konusunda daha istekli olur.

Özellikle beyindeki sinirleri yatıştırması açısından vücut sağlığını korur. Hayvanların insanları zehirlemesi sonucu oluşan durumlarda giderici bir etki yaratır.

Tüketilen her tür biber vücut ısısını tehlikeli olmayacak şekilde makul seviyede yükseltir ve özellikle besinlerin hazmedilmesi ve vitamin, protein gibi özelliklerinin ortaya çıkarılması için belirli bir ısıya ihtiyacı olan mideye çok ama çok faydası vardır.

Biberin gövdesi yanı sıra sapı ve suyu da vücudun dış teninde farklı bir güzellik yaratır.

Zekanın da güçlenmesini sağlayan biber, kadınların adet kanamalarının olmasına ve pis kanın vücuttan atılmasına yardımcı olur.

Dalaktaki yaralara da faydası olan biber aşırı tüketildiğinde hafif bir zehirlenme oluşturabilir. Midenizi bulandırabilir, halsizliğe neden olabilir, böbreğinizin ve karaciğerinizin rahatsız olmasına sebep olabilir.