Çemenin Faydaları, Çemen Hangi Hastalıklara İyi Gelir
Sofralarımıza farklı lezzetler getiren çemen çiçek ve tohumlarıyla da şifa saçıyor. 50 santime kadar uzayabilen gövdesiyle, beyaz ve sarı renkteki çiçekleriyle, tıbbi ilaçların hammaddesi olarak da kullanılmaktadır. Alınması gereken normal dozu her defasında en fazla 20 gramı geçmemelidir.
Çemenden elde edilen öz suyunu gülyağı ile halita edip ateşten kaynaklanan yanıklara, tırnak çevresinde oluşan spazmlara ve ağrıların kesilmesi için başa sürerseniz tesirini görürsünüz. Aşlardan önce yenildiği vakit yemek öncesi bağırsaklarınızı yumuşatarak yemekten sonraki sindirim sürecine hazır hale getirir. Ayrıca bağırsaklarınızdaki enfeksiyon kaynaklı iltihapları da giderir.
Çemenin ezilerek elde edilen unu vücudun içindeki yaralara ve saçları dökülenlere merhem olarak fayda sağlar. Çemen bitkisini pişirip yerseniz hem dalak hem ciğer hem de gövdenizin arka kısmını güçlendirir.
Pişmesinin ardından kalan suyunu içerseniz karaciğerinizdeki ağrıları, mesanedeki sızıları ve rahimdeki ağrıları giderir, ayrıca idrarın sökülmesine yardımcı olur. Kadınların doğumlarının kolayca atlatılabilmesi için de çemen kullanılmaktadır.
Cinsel performansı ve isteği arttıran çemen soluk almadaki zorlukları giderir, diğer taraftan cinsel organlardaki ağrıların ilacı olup, güçlendirme etkisi yapar.
Hemoroitlerde de sürerek etkisini geçirten çemen bitkisi, dalak hastalıklarına da iyi gelmesi ile bilinir.
Göğüste sizi sıkıştıran ve bazen yutkunmanızı dahi işkence haline getiren balgamın çabucak sökülmesine vesile olur.
Çemenin tohumunu havanda ezerek dahili ve harici tümörlere faydalı hale getirebilirsiniz. Söylenen miktarları geçmemek kaydı ile çok yararını görürsünüz.
Çemenin yağ haline getirilen şekli mersin bitkisinin yaprağı ile halita edilip başın üst kısmına sürülürse saçların dökülmesini engeller, olan saçların daha dinç görünmesini sağlar. Elde ettiğiniz bu karışımı vücudunuzu kötü kokulardan korumak ve arındırmak için de kullanabilirsiniz.
Bir cevap yazın