Zayıflatan şifalı bitkiler

Zayıflamaya yardımcı şifalı bitkiler
- At kuyruğu (Aquisetum Arvanse) : İdrar söktürücü, sıkılaştırıcı özelliklere sahip olan at kuyruğunun başta yaprak ve sapları olmak üzere tüm bölümlerinden faydalanılıyor. Yağ dokularını eritici etkisi sebebi ile kullanılan bitkinin yaraları iyileştirici özelliği de bulunmakta. Aşırı kullanıldığında böbreklere zarar verebildiği için bir uzman koolünde alınmalıdır.

- Sinameki (Casiya Senna) : Kalın bağırsakta suyun emilmesini önleyerek müshil etkisi gösterir. Sinameki uzun süreli kullanıldığında kusma, bulantı, bağırsaklarda yan etkilere neden olacağı için idrar söktürücü özelliği olan rezene ve nane gibi bitkiler ile desteklenmesi gerekir.

- Biberiye: Yağları kırıcı, kan dolaşımını hızlandırıcı ve idrar söktürücü etkisi ile zayıflamayı sağlamaktadır. Biberiye bitkisinden elde edilen biberiye yağının, dıştan sürüldüğü zaman bağ dokularını kuvvetlendirdiği, ölü hücreleri temizleyerek zayıflamaya ve güzelliğe katkıda bulunduğu tespit edildi.

- Limon yağı (Cus limette) : Limon yağı, limon kabuklarının sıkılması ya da su buharı distilasyonu ile elde edilir. Terlemeyi sağlayan limon yağı, idrar söktürücü ve kurt düşürücü olarak da kullanılmaktadır.

- Funda yaprağı : Böbrekleri ve idrar yollarını harekete geçirerek vücuttaki ödemin atılmasını sağlıyor. Funda yaprağı Uzun süreli kullanıldığında kusma, bulantı, tansiyon düşüklüğü gibi çeşitli rahatsızlıklara neden olabilir. Dozunun kişinin bünyesine göre ayarlanması gerekir.

- Polen: Arıların getirdiği polenlerin toplanarak granül haline getirilmesi ile elde edilen bu besin, yoğun biçimde vitamin, mineral ve enzim içerir. Yemeklerden önce alındığında iştah kapatırken yemeğin ortasında alındığı zaman iştah açar.

Tokluk hissi veren polen diyet yapılırken kaybedilen gücü takviye eder. Bir küçük çay kaşığı granül polen, bir bardak su, süt veya meyve suyu ile karıştırılıp alınır. Hemen eriyen polen, yorgunluk, halsizliğe karşı da etkilidir.
- Ardıç tohumu: Fazla kilolardan kurtulmak için ardıç tohumunun idrar söktürücü etkisinden yararlanılır. Ancak, ardıç tohumu fazla kullandığı zaman böbrekte tahribata sebep olabilir.