
Kars'ta Jandarma, erken yaşta zorla evlilik ile ilgili seminer düzenledi
Kars - Kars İl Jandarma Komutanlığı Kadın ve Çocuk Suçları Kısım Amirliğince Kars Valiliği "Erken Yaşta Evlilikle Mücadele İl Eylem Planı" kapsamında; asayiş olaylarının azaltılması ve okula gönderilmeyen çocukların okula devamlarının sağlanması amacıyla veliler ve öğretmenler bilgilendirildi.
Jandarma'nın Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Müftülüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü personelinin katılımıyla Halefoğlu Köyü'nde görev yapan öğretmenlere ve vatandaşlara ortaklaşa düzenlendiği seminerde "Erken Yaşta Evlilikle Mücadele İl Eylem Planı" çerçevesinde bilgi verildi. Toplantı sonrasında jandarma öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerle bir süre sohbet etti.
Konuyla ilgili olarak Kars Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Kars İl Jandarma Komutanlığı, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın okutulması ve erken yaşta zorla evlendirilmemeleri için ilgili diğer kurumlarla birlikte çalışmaya devam edecektir" denildi.Kaynak:İHA
- Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Bu kapsamda, Kars'ın dört bir yanından Güncel haberleri de dahil olmak üzere, Jandarma, Kars, Kars İl Jandarma Komutanlığı, Kars Valiliği gibi önemli konularda haberleri takip ediyor ve sizlerle paylaşıyoruz.
- Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
- Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
- Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.