İyi İşler'in yeni dönem eğitimleri başladı
21 alanda verilecek eğitimler kapsamında bu yıl 27 kadın girişimci, İyi İşler'den mezun olacak
İSTANBUL - Boyner Grup ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) iş birliğiyle gerçekleştirilen "İyi İşler: Gıda ve Elektronik Dışı Perakendede Kadın Girişimcileri Güçlendirme Programı"nın yeni dönem eğitimleri başladı.
Boyner Grup açıklamasına göre, projenin yeni eğitim döneminin başlangıcı Boyner Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner ve KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Emine Erdem'in katılımıyla gerçekleşti.
Boyner Grup'un 2015'te başlattığı ve 2018 yılından bu yana KAGİDER iş birliğiyle devam eden İyi İşler Programı'nın altıncı döneminde 21 farklı konuda verilecek eğitimler ile tekstil, hazır giyim, ayakkabı, çanta ve aksesuar sektörlerinde yer alan kadın girişimcilerin ve tedarikçilerin sürdürülebilir iş modelleri ile işletme kapasitelerini artırmaları amaçlanıyor.
9 hafta süren İyi İşler eğitimlerinde iletişim, dönüştürücü liderlik, insan kaynakları yönetimi, stratejik planlama, B2B pazarlama ve fiyatlama, rakip analizi ve pazarda konumlandırma, büyüme ve yeni yatırımlar için finans kaynakları, yeni pazarlar için ağlar, kalite, sosyal sorumluluk ve kimyasal uygunluk yönetimi, sözleşme ve iş hukuku, borçlar ve vergi hukuku, dış ticaret teşvikleri, kamu teşvik programları ve elektronik ticaret konularında rekabette güçlenmelerini sağlayacak kapsamlı bir içerik ile eğitimler sunuluyor.
Bu proje farklı alanlarda iyiliği besliyor
Açıklamada görüşlerine yer verilen Boyner Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner, yeni eğitim döneminde birbirinden değerli 27 kadın girişimciyle bir arada olduğu için duyduğu mutluluğu aktararak, şunları kaydetti:
"Kadınların ekonomiye eşit katılımı henüz sağlanamadı. Boyner Grup olarak, bu eksikliği değiştirecek çözümlerin peşindeyiz. İş dünyasında kadınların hak ettiği temsiliyete kavuşması için kadınları güçlendirecek her türlü girişime katkı sunmak temel amaçlarımızdan biri. 2015 yılında Boyner Grup tedarik zincirinde yer alan kadın girişimciler için başlatılan proje, 2018 yılında KAGİDER'in uzmanlığıyla birleştirildi. Program, gıda ve elektronik dışında tüm perakende sektörüne üretim yapan kadın girişimcileri de kapsayacak şekilde genişletildi. Katılımcılarımızın kendi işlerinde yarattığı istihdamda kadın oranının yüzde 66 ile Türkiye ortalamasının üstünde olduğunu paylaşmak istiyorum.
Bu rakamlar burada başlattığımız döngünün kelebek etkisiyle anlamını katladığını kanıtlıyor. Bu proje farklı alanlarda iyiliği besliyor. Bugün KAGİDER ile kol kola yürüdüğümüz projede yepyeni yüzlere, yepyeni hikayelere ortak olacağımız, eğitimlerimizle girişimlerinizi büyütmenize katkı sağlayabileceğimiz için çok mutluyum. İyi işler üretmeye birlikte devam edeceğiz."
Kadın girişimciliği, sürdürülebilir iş modelleriyle güçlenecek
KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Emine Erdem de İyi İşler projesiyle öncelikli hedeflerinin, iş dünyasında kadının fırsat eşitliğine sahip olması ve güçlendirilmesi için kadın girişimcilerin ve tedarikçilerin sürdürülebilir iş modelleri geliştirmeleri ve işletmelerinin kapasitelerini artırmalarını desteklemek olduğunu belirtti.
Erdem, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Kadın girişimciliği, sürdürülebilir iş modelleriyle güçlenecek. Hazır giyim, takı ve aksesuar, ev dekorasyon, oyuncak, ayakkabı & çanta sektörlerinde 200'e yakın başvuru aldık. Bu yoğun ilgi karşısında çok mutluyuz. Programdan mezun olan katılımcılarla çeşitli iletişim kanalları üzerinden irtibatta olmaya devam ediyoruz. Kadın girişimcilerin sadece bizimle değil, birbirleriyle de iletişimlerinin devam etmesi birbirlerinin tecrübelerinden yararlanmalarını sağlıyor. Kadın girişimciliğini ve girişimcilik bilincini sadece İstanbul'da değil, Türkiye'nin her köşesinde ve yurt dışında güçlendirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ankara, Muğla, Mersin, Şanlıurfa, Denizli, Eskişehir, İzmir illerinden ve Danimarka'dan katılımcılarımızın olması bu anlamda çok değerli."