İstanbul Nişantaşı Üniversitesi, zirvelere ev sahipliğini sürdürüyor
Nişantaşı Eğitim Vakfı Kurucusu Dr. Levent Uysal:
- "NFT sergisini kampüsümüzde düzenlemek bizim için çok kıymetli. Burada 50 sanatçı ve 70 eser var. Neredeyse milyon dolarlık eserler burada sergileniyor. Üniversite olarak böyle bir sergiyi ilk kez düzenlemekteyiz"
İSTANBUL - İstanbul Nişantaşı Üniversitesi'nin düzenlediği NFT Zirvesi ve "Future Renaissance Collection" sergisi; iş, cemiyet ve sanat dünyasından çeşitli isimleri bir araya getirirken, zirve kapsamında 50 sanatçı ve 70 eserin yer aldığı NFT eserlerinden oluşan sergiyi öğrenciler de gezdi.
İstanbul Nişantaşı Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, üniversite, "100 Yılda 100 Etkinlik" kapsamında zirvelere ev sahipliği yapmaya devam ediyor.
Bu çerçevede yaratıcı sanatlar ve NFT teknolojisine olan bilinirliği artırma amacının yanı sıra yerleşik ve yeni nesil sanatçıları destekleyen İstanbul Nişantaşı Üniversitesi, sanatseverlerle sanatı buluşturmaya devam ediyor.
Üniversite, Doç. Dr. Nagihan Çakar koordinatörlüğünde, fikir yazarı ve akademisyen Prof. Dr. Uğur Batı küratörlüğünde ve Sanat Danışmanı Dr. Gizem Pamukçu'nun katkılarıyla "Future Renaissance Collection NFT ve Metaverse" konuları üzerine zirveye ev sahipliği yaptı.
Sanatın birçok farklı yönünü NFT teknolojisiyle Blockchain'e aktaran NFT sanatçılarının eserleri, üniversitede sevenleriyle buluştu.
- Sergi ziyarete 20 gün açık olacak
Verilen bilgiye göre, NFT Zirvesi ve "Future Renaissance Collection" sergisi; iş, cemiyet ve sanat dünyasından çeşitli isimleri bir araya getirirken, zirve kapsamında 50 sanatçı ve 70 eserin yer aldığı NFT eserlerinden oluşan sergiyi öğrenciler de gezdi.
Üniversitenin Sanat ve Tasarım Fakültesi Radyo-Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nagihan Çakar koordinatörlüğünde gerçekleştirilen etkinliğe Nişantaşı Eğitim Vakfı Kurucusu Dr. Levent Uysal, Taner Alakuş'un yanı sıra Kaan Kayabalı, Cem Kınay, Devrim Danyal, Prof. Dr. Uğur Batı, Elif Dağdeviren, Av. Onur Şahin, Mahmut Erdal, Dr. Gizem Pamukçu, Özden Pelister, Nuri Sayraç ve Gaye Donay gibi, iş, sanat, akademi ve cemiyet dünyasından isimler katıldı.
Sergi 20 gün boyunca ziyarete açık olacak.
Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına özel, 100 ayrı etkinlik düzenlemeye devam ediyoruz
Açıklamada görüşlerine yer verilen Nişantaşı Eğitim Vakfı Kurucusu Dr. Levent Uysal, şunları kaydetti:
"Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına özel, 100 ayrı etkinlik düzenlemeye devam ediyoruz. Teknolojiye dair yapılan tüm etkinlikler dahil olmak üzere çoğunlukla ilkleri gerçekleştiren üniversite olarak, NFT sergisini kampüsümüzde düzenlemek bizim için çok kıymetli. Burada 50 sanatçı ve 70 eser var. Neredeyse milyon dolarlık eserler burada sergileniyor. Üniversite olarak böyle bir sergiyi ilk kez düzenlemekteyiz. Aynı zamanda eğitim vakfı olarak geleceğin sanatçılarının böylesine merak ve ilgiyle takip edilmelerine vesile olan platformlar sağlamaktan gurur duyuyoruz.
Artık hayatımızın her alanında yer alan teknolojiye yön veren insanın, teknoloji tarafından şekillendirildiğine ve orijinal fikirlerle farklı eserlerin ortaya çıktığı sergimizi çok ilginç buldum. Tüm eserler birbirinden güzel ve değerli. Ben de beğendiğim bir eseri satın alarak, platformdaki sanatçılarımıza destek vermiş olacağım. Düzenlenen konferanslarımızda, şerit teknolojiyle ve teknolojinin sanatla olan ilerlemesiyle gelecekteki özgün sanatçıların bu tarz platformlarda bir araya gelmeleriyle ilgili konuşmalar yapıldı."
Uysal, genel olarak teknoloji ve sanata dair ilkeler anlatıldığını belirterek, 20 gün boyunca gezilebilecek sergiye herkesi davet etti.