Ekonomi

İstanbul Medipol Üniversitesi, teknoloji firmalarıyla ortak AR-GE ve ÜR-GE faaliyetleri planlıyor

İstanbul Medipol Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Arslan:
- "Güçlü bir ekosisteme dahil olmak isteyen firmaları META TEKMER’e bekliyoruz"

İSTANBUL - İstanbul Medipol Üniversitesi, Medipol META TEKMER'in haberleşme teknolojileri, 5G, 6G, akıllı bağlanabilirlik, haberleşme güvenliği alanlarında teknoloji tabanlı firmalarla, ortak AR-GE ve ÜR-GE faaliyetleri yapmayı hedeflediğini bildirdi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, İstanbul Medipol Üniversitesi Kavacık Kuzey Kampüs'te kurulan ve KOSGEB tarafından desteklenen ve teknoloji geliştirme merkezi Medipol META TEKMER, üniversitede üretilen bilginin sanayiye transferi için Medipol Teknoloji Transfer Ofisi ile iş birliği içerisinde aktif rol üstleniyor.

Teknoloji ve inovasyon alanında faaliyet gösteren girişimcilere destek sağlayan Medipol META TEKMER, önemli iş birliği fırsatları sunarken yenilikçi projelerin gelişimine ve ticarileştirilmesine katkıda bulunuyor. Geniş kapsamlı bir altyapıya ve deneyimli bir ekibe sahip olan Medipol META TEKMER, girişimcilere kuruluş aşamasından iş fikrinin olgunlaşmasına, pazara çıkışına, büyüme ve globalleşmeye kadar her adımda rehberlik sunuyor.

Türkiye'nin teknoloji alanındaki potansiyelini harekete geçirerek girişimcilik ekosistemini zenginleştirmek isteyen Medipol META TEKMER, 1000 metrekare kapalı alanla ön inkübasyon, inkübasyon ve inkübasyon sonrası girişimcilere 45 kişilik açık ofis, işlikler, ortak kullanım alanları, laboratuvar ve toplantı salonu gibi fiziki imkanlar sunuyor.

Eğitim, danışmanlık, mentorluk ve yatırımcılarla buluşma gibi olanaklara da sahip olan Medipol META TEKMER, yatırım ağları ve yatırımcılarla düzenlediği etkinliklerde girişimcileri fon sağlayıcılarla bir araya getirerek mali katkı da sağlıyor.

Medipol META TEKMER, AR-GE desteği, damga vergisi, gelir vergi stopajı teşviki, gümrük vergisi istisnası ve sigorta primi desteği gibi avantajlar da sunuyor.

Girişimcilerin prototip çalışmalarını gerçekleştirebileceği "CNC, 3B yazıcı, 3B LCD yazıcı, VR gözlük, SLA yazıcı, lazerli tarayıcı, masaüstü tarayıcı, biyo yazıcı" gibi hizmetleri de sunan Medipol META TEKMER'in bünyesinde, kuluçka aşamasındaki girişimci şirketler için 14 kapalı ofis bulunuyor. Söz konusu merkezde "İş Modeli Oluşturma, Proje Yazım ve Yönetimi, Fikri Sınai Hakların Yönetimi, Finansal Yönetim, Girişimci Hukuku, Pazarlama ve Satış" eğitimleri ve mentörlük hizmetleri de veriliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İstanbul Medipol Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Arslan, Medipol META TEKMER'in haberleşme teknolojileri, 5G, 6G, akıllı bağlanabilirlik, haberleşme güvenliği gibi alanlarda teknoloji tabanlı firmalarla, ortak AR-GE ve ÜR-GE faaliyetleri yapmayı hedeflediği bilgisini paylaştı.

Mevcut durumda pek çok ortak araştırma faaliyetinin İstanbul Medipol Üniversitesinin AR-GE altyapısı ve akademik deneyimiyle devam ettiğini ifade eden Arslan, "Üniversite-sanayi iş birliği çerçevesinde çok sayıda ortak patent üretildi ve bu patentlerin ticarileştirilmesi için faaliyetler devam ediyor. Güçlü bir ekosisteme dahil olmak isteyen firmaları META TEKMER'e bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: ANADOLU AJANSI