
Bitlis'in Güroymak ilçesinde hububat hasadı başlarken, dane kaybının önüne geçmek için de gerekli kontroller sağlanıyor.
Bitlis: Güroymak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada, hububat hasadının başladığını belirtilerek, "Muhtemel zarar ve çiftçi mağduriyetini önlemek için biçerdöver kontrollerini gerçekleştirdik. Dane kaybı yüzde 1 ile 3 arası normal olarak değerlendirilmektedir. Yaptığımız saha çalışmalarında özellikle proje çerçevesinde dağıtılan tohumluklarda kuruda dekara 350 ve üzeri verim gözlemlenmiştir. Tüm olumsuzluklarla birlikte değerlendirildiğinde çiftçi mağduriyetini minimuma indirmek için biçerdöver kontrolü ve dane kaybını dikkatle izlemek gerekmektedir. Çiftçilerimiz, yaşadıkları olumsuzlukları ilçe müdürlüğümüze iletmeleri halinde gerekli kontrol ve denetimler anlık olarak yapılacaktır. Bereketli dönem olmasını dileriz" denildi.
- Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Bu kapsamda, Bitlis'in dört bir yanından Güncel haberleri de dahil olmak üzere, Bitlis, Güroymak gibi önemli konularda haberleri takip ediyor ve sizlerle paylaşıyoruz.
- Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
- Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
- Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.