Bitlis'in Güroymak Tarım ve Orman Müdürlüğünün ilkbahar döneminde dağıttığı fasulyenin hasadı yapıldı.
Bitlis: Konu ile ilgili Güroymak Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ilçeye bağlı Gedikpınar köyündeki hasat ve harmanda bizzat çalışarak çiftçinin alın terine ortak olmaya çalıştıkları belirtilerek, "Üreticilerimiz yeter ki üretsinler, biz desteklemeye devam edeceğiz. İlçemizde bakanlığımızın 2019-2023 stratejik planı doğrultusunda yürüttüğü 'Bitlis İli Dane Dane Fasulye' projesi çerçevesinde yüzde 75 hibeli doruk fasulye tohumlukları toprakla buluşturulmak üzere daha önce dağıtılmıştı. Üreten çiftçimizin eliyle bereketli bir üretim sezonu geçti. Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) 21-25 lira arasında alacağı belirtilen fasulyeler elde kalmadan hasattan hemen sonra paraya dönüşerek çiftçinin emeğinin karşılığı verilmiş olacak. Bereketli topraklarımızı münavebeyi de uygulayarak çeşitlendirmeye devam edeceğiz" denildi.
- Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Bitlis'teki sondakika tüm Güncel Bitlis, Güroymak, Toprak Mahsulleri Ofisi ve Güroymak'ta fasulye hasadı haberine buradan ulaşın!
- Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
- Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
- Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.