
Hakkari'nin Akbulut köyünde etkili olan şiddetli yağmur ve fırtına, 5 aileye ait ev ve ahırlarda büyük hasara yol açtı.
HAKKARİ (İHA) - Fırtına nedeniyle 3 ev ve 2 ahır olmak üzere toplam 5 yapı zarar gördü. Fırtınada Seyithan Bayhan, Sait Yağmur ve Mikail Bayhan'a ait evler, Hasan Bayhan ve Sabri Bahadır'a ait ahırlar ağır hasar aldı. Geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlayan köylüler, zor şartlar altında inşa ettikleri ev ve ahırların yıkılmasıyla büyük mağduriyet yaşadı. 5 kişilik ailesiyle birlikte yaşayan Seyithan Bayhan, "Yıllardır biriktirdiğimiz parayla bu evi yaptık. Şimdi ise her şey yerle bir oldu. Evimizi yeniden onarmak için yetkililerden destek bekliyoruz" dedi.
Köyde yaşayan diğer aileler de, benzer şekilde mağdur olduklarını belirterek, devletin bir an önce yaralarını sarmasını istiyor. Ayrıca köy okulunun çocuk oyun parkı ise fırtınada kullanılamaz hale geldi.
- Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Bu kapsamda, Hakkari'nin dört bir yanından Güncel haberleri de dahil olmak üzere, Hakkari gibi önemli konularda haberleri takip ediyor ve sizlerle paylaşıyoruz.
- Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
- Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
- Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.