Erzurum - Erzurum'da muharrem ayı dolayısıyla kent meydanında 1500 kişilik aşure dağıtıldı.
Yakutiye Kaymakamlığı tarafından tarihi Lala Mustafa Paşa Camisi'nin bahçesine stand kuruldu. Cuma namazının ardından bin 500 kişilik aşure dağıtıldı.
Programa katılan Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi ve Yakutiye Kaymakamı Tuncay Kaldırım da vatandaşlara aşure ikram etti.
İkramın ardından Vali Çiftçi, gazetecilere, aşurenin birliğin ve beraberliğin simgesi olduğunu söyledi.
Yakutiye Kaymakamlığı aşevinde bin 500 kişilik aşure hazırlandığını anlatan Çiftçi, "Hicri 1446 yılına girdik. Hem farkındalık olması hem de yeni hicri yıla girmemiz vesilesiyle böyle bir etkinlik gerçekleştirdik. Erzurumlu vatandaşların hicri yılbaşını tebrik ediyorum." diye konuştu.

Kaynak: ANADOLU AJANSI
Diyadinnet.com olarak, Erzurum haberinin içeriğini herhangi bir şekilde değiştirmeden, abonesi olduğumuz Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı (İHA)'dan aldığımız haliyle sizlere sunuyoruz. Erzurum Haberleri kategorisindeki bu haberin doğruluğu ve güvenilirliği ile ilgili tüm hukuki sorumluluk ilgili haber ajanslarına aittir..
- Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Erzurum'daki sondakika tüm Güncel Erzurum, Tuncay Kaldırım, Yakutiye, Yakutiye Kaymakamlığı ve Erzurum'da vatandaşlara aşure ikram edildi haberine buradan ulaşın!
- Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
- Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
- Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.