
Erzincan Dağcılık ve Kayakçılık İhtisas Spor Kulübü (EDKİK) sporcuları kentin en yüksek ikinci noktası olan 3445 metre yükseklikteki Akbaba zirvesine tırmanış gerçekleştirdi.
Erzincan - Dağcılar, Cumhuriyetin 100. yılı etkinliği kapsamında Munzurların en yüksek zirvesi 3445 metrede bulunan Akbaba zirvesine tırmanarak Türk bayrağı açtılar.
Erzincan Dağcılık ve Kayakçılık İhtisas Kulübü Başkanı Yılmaz Ünal, "Erzincan ilimizin ikinci yüksek noktası olan Munzur Akbaba zirvesine Cumhuriyetin 100. yılı ve EDKİK'imizin 50. yılı anısına tırmanış gerçekleştirdik. Ayrıca Türkiye Dağcılık Federasyonunun yüz zirve yüzüncü yıl anısına bu faaliyeti gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşımızı okuyup Türk bayrağımızı açtık" dedi.
- Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Bu kapsamda, Erzincan'ın dört bir yanından Güncel haberleri de dahil olmak üzere, Erzincan, İstiklal Marşı, Kayak, Spor, Türkiye, Türkiye Dağcılık Federasyonu gibi önemli konularda haberleri takip ediyor ve sizlerle paylaşıyoruz.
- Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
- Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
- Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.