Erzincan - Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Şube Başkanı Sadık Düzgün, muharrem ayının ilk orucunu yarın tutacaklarını ve her akşam oruç açma yemeği vereceklerini belirtti.
Düzgün, kentte bulunan bazı cemevi yöneticileriyle Erzincan Cemevi'nde düzenlediği basın toplantısında, muharrem ayının öneminden bahsetti.
İlk orucu yarın tutacaklarını ve hayırseverlerin desteğiyle her akşam oruç açma yemeği vereceklerini ifade eden Düzgün, şöyle konuştu:
"Bu ayda oruç tutmak, Hazreti Adem peygamberin tövbesine katılmak; Nuh, Yunus, İbrahim, Eyüp, İdris, Musa, İsa peygamberi ve iki cihan güneşi Hazreti Muhammed Mustafa'yı anmaktır. Onların sevgisiyle bezenmektir. Onların yoluyla ahlakı bezenmek ve ahde vefalı olmaktır. Bu ayda oruç tutmak başta Hazreti imam Ali olmak üzere 12 imamlara gösterilen sadakati, davranışa dökmektir. Bu ayda oruç tutmak, şehitler şahı Hazreti imam Hüseyin ve ona ikrar verenlerin soylu mücadelesini yüzyıllar sonra bile inançla, kararlılıkla ve azimle yaşatmak demektir."
Birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Düzgün, 31 Temmuz'da cemevi bahçesinde aşure ikramı yapılacağını kaydetti.



- Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Erzincan'daki sondakika tüm Güncel Erzincan, Şehit ve Erzincan'da muharrem ayında her akşam oruç açma yemeği verilecek haberine buradan ulaşın!
- Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
- Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
- Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.