Erzincan - Erzincan Barosu Başkanı Avukat Adem Aktürk, kentte bir kadının öldürülmesini ve kadına karşı şiddet olaylarını kınadı.
Aktürk, kentte Handan Ö'nün (30) kocası tarafından öldürülmesi dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, baro olarak, zanlının en ağır cezayı alması için açılacak ceza davasını sonuna dek takip edeceklerini aktardı.
Handan Ö'nün öldürülmesi sebebiyle çok üzgün olduklarını ve kadına şiddetin bir can daha aldığını vurgulayan Aktürk, şu ifadeleri kullandı:
"2 çocuk annesi, 30 yaşındaki Handan Ö'nün, evli olduğu erkek tarafından 20 bıçak darbesiyle hunharca katledildiğini derin üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz. Biz hukukçular, ısrarla kadınların yaşam hakkına yönelik sistematik hal alan kadın cinayetlerinin önlenmesi için yasaların eksiksiz uygulanmasını, önleyici, koruyucu tedbirlerin alınmasını, toplumsal cinsiyet eşitsizliğini ortadan kaldıracak politikaların bir an önce hayata geçirilmesini talep ediyoruz."
Aktürk, kadınların yanında mücadelelerini sürdüreceklerini anlatarak, saldırıyı lanetlediklerini kaydetti.
- Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Bu kapsamda, Erzincan'ın dört bir yanından Güncel haberleri de dahil olmak üzere, Adem Aktürk, Erzincan, Erzincan Barosu gibi önemli konularda haberleri takip ediyor ve sizlerle paylaşıyoruz.
- Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
- Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
- Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.