
Van'ın Erciş ilçesinde 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla bir program düzenlendi.
Van: Erciş Kaymakamlığı Konferans Salonunda, Ercişli Emrah Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Programda konuşan Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu, milletlerin hayatında geleceklerine yön veren önemli olayların olduğunu belirterek, "Kara günlerimizin göstergesi, kahramanlık destanımız, yurt severlik ve özgürlük aşkımız İstiklal Marşı, milletimizin sinesinden çıkmıştır. Bu yılda İstiklal Marşımızın 101'inci yılını kutlamanın gururunu, onurunu yaşamaktayız. İstiklal Marşı'nı anlamak, onun hangi şartlarda yazıldığını bilmek ve değerlendirmek gerekir" dedi.
Mehmet Akif Ersoy'un hayatının anlatıldığı video gösteriminin ardından program, öğrenciler tarafından okunan şiir ve oratoryo gösterileri ile devam etti. Daha önce düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından program hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.
Programa, İlçe Garnizon Komutanı Albay Murat Kandur, Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Suat Arslan, kamu kurum ve kuruluş amirleri, siyasi parti temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
- Diyadinnet.com olarak, sizlere en güncel ve doğru haberleri sunmayı ilke ediniyoruz. Bu kapsamda, Van'ın dört bir yanından Güncel haberleri de dahil olmak üzere, Belediye, Erciş, Erciş Kaymakamlığı, İstiklal Marşı, Nuri Mehmetbeyoğlu, Van gibi önemli konularda haberleri takip ediyor ve sizlerle paylaşıyoruz.
- Diyadinnet.com'u daha da geliştirmek için sizden gelen geri bildirimler bizim için çok önemlidir. Haberlerimizin içeriğiyle ilgili herhangi bir endişe, öneri veya sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
- Haberle ilgili yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.
- Bu haberi beğendiyseniz, lütfen sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak sevdiklerinizin de haberdar olmasını sağlayabilirsiniz.