Enerjisa Enerji, İşimin Enerjisi ile Türkiye'nin enerji verimliliği hedeflerine katkı sağlıyor
ANKARA - Enerjisa Enerji, İşimin Enerjisi uygulamaları çerçevesinde iş birliği yaptığı kamu ve özel sektör kuruluşları için geliştirdiği sürdürülebilirlik ve tasarruf odaklı ürünlerle yenilenebilir enerji kullanımını artıran çözümler sunmaya devam ediyor.
ANKARA - Enerjisa Enerji, İşimin Enerjisi uygulamaları çerçevesinde iş birliği yaptığı kamu ve özel sektör kuruluşları için geliştirdiği sürdürülebilirlik ve tasarruf odaklı ürünlerle yenilenebilir enerji kullanımını artıran çözümler sunmaya devam ediyor.
Şirketten yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin net sıfır emisyon hedefine ve yeşil dönüşüm yolculuğuna önemli katkılar sağlamak amacıyla yatırım yapan Enerjisa Enerji, gelecekte daha temiz ve sürdürülebilir bir enerji kullanımı için çalışıyor.
Enerjisa Enerji, Güneş Enerji Santrali (GES) projeleri, enerji verimliliği uygulamaları ve yeşil enerji sertifikasyonu ile 2023 boyunca tüm müşterilerine daha temiz ve sürdürülebilir enerjinin mümkün olduğunu göstermek amacıyla geçen yıl toplam 66,8 megavat pik (MWp) kurulu gücündeki projelerin kurulumuna başladı.
Bu yıl söz konusu projelerin tamamının faaliyete geçmesiyle birlikte, yıllık 34 bin 188 hanenin elektrik tüketimine eş değer olan yaklaşık 102 bin megavatsaat (MWh) elektrik üretilecek.
Aynı zamanda söz konusu çalışma sayesinde yıllık yaklaşık 136 bin ton karbon salımının engellenmesi hedefleniyor. Bunun yanı sıra Enerjisa Enerji'nin portföyünde yer alan işletmelerin 2 bin 671 gigavattsaatlik (GWh) elektrik tüketimi "Yeşil Enerji" ile sertifikalandırılacak ve yaklaşık 1,2 milyon ton karbon salımının önüne geçilecek.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Enerjisa Enerji Üst Yöneticisi Murat Pınar, küresel emisyonların yaklaşık yüzde 75'inin enerji üretim ve tüketiminden kaynaklandığını belirterek, "Türkiye'nin en büyük enerji oyuncularından biri olarak, Enerjisa'nın bu soruna kulak tıkaması mümkün değil. 'Herkes için daha iyi bir gelecek' yaratma hayalimiz doğrultusunda bu sorunun bir parçası isek çözümün de bir parçasıyız diyor ve yatırımlarımızı bu doğrultuda yapılandırıyoruz." ifadelerini kullandı.
Pınar, Türkiye'nin 2030 yılı Enerji Verimliliği Stratejisi ve Eylem Planı'ndaki hedeflere İşimin Enerjisi uygulamalarıyla katkı sağladıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Hayata geçtiği günden bu yana Türkiye'nin sanayicilerini, kamu ve hizmet sektörü kuruluşlarını ve tüm işletmelerini temiz enerji ile buluşturuyoruz. 2024'te rüzgar enerjisi santrallerini de yenilenebilir enerji portföyümüze ekleyerek örnek projelerimizle müşterilerimizin karşısına çıkacağız. 2024'ün de en az 2023'teki kadar başarılı geçmesini temenni ediyor, Türkiye'de örnek hikayeler yaratan bu projeleri başarıyla hayata geçiren çalışma arkadaşlarıma, ayrıca yenilenebilir enerjinin gücüne inanan müşterilerimize teşekkür ediyorum."